Speel de eerste minuten van de originele Silent Hill in first-person met deze demo 

De laatste vijf maanden is game designer en fan van de Silent Hill-serie, Zero Trace Operative, bezig geweest met het recreëren van de eerste minuten van Silent Hill. Het speciale hieraan is dat hij het in first-person heeft gemaakt, wat iedere horrorgame natuurlijk meteen een stuk enger maakt.

De demo is nu verkrijgbaar, en hoewel je er maar zo’n vier minuten mee bezig bent, zal het voor velen een nostalgische ervaring zijn. Het origineel kwam namelijk alweer 20 jaar geleden uit!

In een blog legt Zero Trace Operative uit hoeveel tijd en moeite hij in het maken van deze demo heeft gestoken:

I had to do HOURS of info research and gameplay viewing (as well as playthroughs myself) in order to get EVERY detail about the original game as I could. Luckily I ran into the english book translation (Thanks to Ducky) and model extractions (Thanks to Gyromancy, I believe) from the OG game. Of course I wasn't going to use the actual assets, so I began tracing in 3d. This resulted in a 99% faithful rebuild of the world from scratch.

De vier minuten die je hier kwijt aan bent zijn de enige minuten die je gaat krijgen, want ZTO geeft aan dat hij hier niet meer verder mee gaat en dat hij dit als een compleet project ziet.

Ben je niet echt  bekend met Silent Hill, maar lijkt het je wel wat? Lees hier alles over de Silent Hill-franchise. Een tijdje geleden ontdekte een hacker dat Lisa altijd achter je zit in P.T., een demo van het nooit uitgekomen Silent Hills. Net als deze first-person demo maakt dat een al enorm enge game er niet minder eng op!

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord