60 verschillende indies in de Kinda Funny Games E3 Showcase 

Kinda Funny Games was dit jaar voor de tweede keer op de E3 met hun Kinda Funny Games Showcase, een videopresentatie die in het leven geroepen werd om zo veel mogelijk vette indiegames een podium te bieden tussen het AAA-geweld op E3. Dit jaar werd 'zo veel mogelijk' wel heel erg veel, met wel 60 games in een video van minder dan een uur! Check hier boven de podcast of lees hieronder over een aantal van de vetste indies uit de Kinda Funny Games Showcase.

Bovenaan de lijst staat zeker weten The Sinking City, een indie horror detective-game in de maak bij Frogwares. Wij zitten in ieder geval al een flinke tijd te wachten op deze game, waar er tijdens de Kinda Funny Games Showcase een gloednieuwe en vrij verwarrende trailer van werd laten zien. In de trailer voel je echt de Cthulhu-esque aanwezigheid van een oud en diepgeworteld kwaad, die constant tegen het hoofdpersonage fluistert en de zinkende stad beïnvloed. We kunnen het spel 27 juni al verwachten.


Numero twee is toch echt Bloodroots, een doldwaas avontuur van een man met een baard en een wolvenvacht op zijn hoofd. Als dat je nog niet overhaalt, bedenk dan dat deze man de hele wereld kan gebruiken om zijn tegenstanders tot moes te slaan. Een hakbijl? Sure! Een bloempot? Geen probleem! Een plastic flamingo die je zo in je tuin zet? Zeker weten! Mocht je benieuwd zijn naar deze game kan je nu een speciale speedrun-demo uitproberen en genieten van de gekke chaos die Bloodroots je gaat brengen.

De derde en laatste game die we uitlichten is Cop Stories, een game die precies is wat je verwacht van de titel. Je speelt samen met een vriend of een AI als twee agenten die een ouderwets spannend politie-mysterie gaan oplossen. Volgens de trailer is iedere situatie anders en moet je vaker gebruik maken van slimmigheden en handige gadgets dan van geweld. Daar bovenop komt een volgens een wel heel aantrekkelijk visueel stijltje. Deze interessante indiegame is vanaf 19 september te spelen op Nintendo Switch.

Natuurlijk zijn deze drie game slechts een fractie van de gehele Kinda Funny Games Showcase op E3, die ondanks het ontbreken van echt grote namen en games toch doet wat het wil doen: Onbekende indiegames met potentie een podium geven om gezien te worden door de wereld. 

Als je wel op zoek bent naar presentaties met grote namen en grote hype, lees dan hier de samenvattingen van de Ubisoft-presentatie, de PC Gaming Show en de Square Enix-presentatie!

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord