Hoe verbeter jij je smaak in computerspellen? 

Laatst kwam ik dit filmpje van Extra Credits over 'Advanced gaming literacy' weer tegen
https://www.youtube.com/watch?v=OXjJu8eauHo
en vroeg ik mij af hoe anderen hun smaak verbeteren zodat zij meer van computerspellen kunnen genieten.

Extra Credits legt veel nadruk op het belang van diepgravende recensies, waarbij de schrijver bezig is met waarom een spel goed is. Dus naast de Power Unlimited lees ik ook recensies van Edge, Gamasutra, Rock Paper Shotgun, NY Times, Guardian, Tom Bissel... andere tips zijn welkom!

Daarnaast is er analytische onderzoek. Artikelen van Leigh Alexaner, Eric Zimmerman, Chris Crawford, Katie Salen, Ian Bogust, Stephen Poole, Anna Anthropy, en filmpjes van Errant Signal, Game Makers Toolkit, Feminist Frequency, Extra Credits, en zo vind ik de tijd waard om doorheen te prikken.

Verder probeer ik zoveel mogelijk online kunstspellen te spelen, of uitprobeersels van Gamejams, en funky game mods. Denk aan Dys4ia, Every Day the Same Dream, en het oorspronkelijke Stanley Parable. Hier vind je de meeste creativiteit, wat het meest blootlegt wat mogelijk is met het medium. Soms een beetje vaag, maar zijn in ieder geval gratis en kort!

Tenslotte heb ik heel veel geleerd over computerspellen door andere media te analyseren. Door literatuurwetenschappen te hebben gestudeerd begrijp ik beter hoe je naar een kunstwerk kan kijken en er meer uit kan halen. Computerspellen zijn heel anders dan andere vormen van fictie, maar juist het verschil zien toont wat mogelijk is met spellen. Ook moet ik even melden dat er een boel fantastische werken over esthetiek de moeite waard zijn (Eagleton, Scruton, Kant, Greenberg, etc.)

Dus dat is mijn bijdrage! Wat voor dingen doen jullie om meer van spellen te genieten?

ANTWOORDEN (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord