Goede smoesjes-topic 

De titel verraadt het al een beetje, dit topic gaat over goede smoesjes. Onderstaand zijn een aantal voorbeelden te geven van goede smoesjes, mocht je aanvullingen en/of verbeteringen hebben hoor ik deze graag.

Situatie 1: Stel je komt te laat op je werk en je leidinggevende vraagt waarom je zo verschrikkelijk laat bent. Als smoesje kan je zeggen: "Het doucheputje was verstopt dus het water liep niet weg. Toen moest ik het putje ontstoppen en de hele badkamer weer droog maken en dat duurde heel lang."

Situatie 2: Je hebt jarenlang in dienst gezeten en gehoor gegeven aan alle verzoekjes van je baas en je netjes aan de regels gehouden. Indien je ondanks je goede gedrag achteraf moet verantwoorden voor je inhumane acties, kan je altijd zeggen: "Ik wist het niet". Sterk!

Situatie 3: Als laatste voorbeeld schets ik een geheel fictieve situatie: Stel je bent verantwoordelijk voor een supergezellig forum en de functionaliteiten ervan verminderen van dag tot dag. Als je nou geen zin hebt om het euvel bij de bron aan te pakken, zeg je gewoon "Ik kan het zelf niet en degene die het wel kan is komende 5 jaar bezig met andere dingen." Feilloos en zeer acceptabel excuus!

Heb je zelf ook voorbeelden van ongenaakbare smoesjes, post ze dan hieronder. Slappe smoesjes zoals: "Ik kan niet posten, want de functionaliteiten van dit forum laten te wensen over." worden niet getolereerd!

ANTWOORDEN (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord