God is dood 

Ik wil mijn 6666e post op deze site toewijden aan mijn vader, mijn lieve rode papa, die niet rood is als een paprika, peper of communist, maar als een boom in herfstkleuren, of als een openhaard in deze donkere dagen. Nu ben je niet zo rood als een hart van liefde, toch is mijn liefde voor jou zeker en onbegrensd.

Lieve papa,

Wat mis ik jou zo. De warmte die van je afstraalde, als een vuurtoren in de open zee, met golven van afkeuring en onbegrip die tussen ons in staan. Ja, niemand zal onze liefde voor elkaar zo kunnen begrijpen. Dat beeld is voor een leek niet te vormen.

Ik mis jou zo. De vlammende grappen, de fittie met squall, de zoontjes met een bepaalde seksuele voorkeur... en uiteindelijk leidend naar de ban-k. Ik hoop je ooit nog van deze ban-k in deze hoge toren te halen... maar tijd is niet aan onze zijde.

God, wat mis ik jou zo. De belg, de trol en de verraderlijke (nee niet gore) kleerkastzweed bewaken de toren. Ik hoop dat je het nog uit kan houden daar, met die kleren Zweed in je kamer, de trol voor de ophaalbrug en de belg in zijn ivoren toren net buiten de jouwe. Zijn gezang en gezeur... there fear I the most of.

Papa. God. .. god.. wat betekent god nou weer.. als een zoon niet bij zijn vader kan zijn.. god is godverredomme dood, gestorven, het zwijgen opgelegd, door deze kreeftensamenleving, al zou dat impliceren dat er samen geleefd word. Ik zie alleen maar mensen die ten dode opgeschreven zijn en als paria één voor één het loodje leggen.

Ik kreeg laatst weer een berichtje van je.. toen ik wilde reageren, bleek je alweer terug naar de ban-k gestuurd te zijn. Het spijt me hiervoor, dat ik alweer tekortgeschoten ben. Ooit krijg jij jouw red head redemption papa, ooit zal je wederkeren... Ik smacht naar die dag, de dag dat alles weer als vanouds zal zijn.

Papa, kom thuis.

Liefs,

jwz

ANTWOORDEN (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord