Gamemedia = manipulatie en bedrog (grotendeels)! 

Nee, misschien niet alle gamemedia. En hopelijk valt PU er niet onder.

Gamemedia hebben primeurs nodig, ze moeten altijd als eerste zijn. Dus moeten ze aardig zijn voor de grote spelers van de industrie. En ook YouTube is misschien niet zo onschuldig als je denkt. Bedrijven willen controle over hun potentiële klanten en doen volop aan damage control.

Ik hoor je zeggen, maar Tick waar is je bewijs? Aangezien ik actueel wil blijven is The Last of Us 2 een goed voorbeeld hoe dit werkt. Hoe spin je een investering van honderden miljoenen dollar? Deze informatie heb ik niet allemaal zelf verzameld, maar via diverse bronnen. Mocht je zin hebben kun je het zelf natuurlijk ook natrekken. Dit staat overigens los van of The Last of Us 2 een goed spel is, ik heb het natuurlijk nog nooit gespeeld omdat het nog niet is uitgekomen en kan er dus geen mening over hebben.

Laten we beginnen bij de simpelste. Kijk naar deze link van Sony zelf:

https://store.playstation.com/nl-nl/product/EP9000-CUSA10249_00-TLOUDLXPREORDPSN?emcid=pa-st-233073

De pre-order voor The Last of Us 2. Dit moet wel een geweldig spel zijn! Immers er zijn 1773 (op het moment van schrijven) waarderingen en de gemiddelde waardering is 5 sterren. Dat is het maximale! En dat is gek aangezien het spel nog niet uit is!

En dan zijn er gelukkig nog mensen die voor The Last Of 2 op komen. En gelukkig doet deze dat zonder vooroordeel:

https://www.youtube.com/watch?v=LAk_M7fuqNQ

In zijn video zegt hij meerdere keren dat hij zonder vooroordeel wil kijken. Het kanaal heet “Breakthrough”. Een gamingkanaal. Even kijken naar zijn video’s. En dat is gek, alleen maar video’s over TLOU2. Totdat je weet dat het betaalde content is. En heel gek, sinds dat aan het licht is gekomen zijn de likes/dislikes uitgezet en kun je geen commentaar meer plaatsen. Maar als dit één voorbeeld is, hoeveel zijn er dan nog meer? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit de enige is. Zoals het nu lijkt is dit kanaal via een tussenpersoon gelinkt aan een werknemer van… jawel: Naughty Dog.

Bovendien valt ook dat mainstream media vooral positief en verdedigend zijn geweest richting Naughty Dog. Zoek in de Engelse versie van Google maar eens op The Last of Us 2 en selecteer dan nieuws.

ANTWOORDEN (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord