Review Honor 4X 

Review Honor 4X 2015-06-16T21:21:09
Dat het dagelijks offeren van schapen wel degelijk werkt , bleek toen de heren van de Power Unlimited mij selecteerden voor het testen van de Honor 4X. Ik zou het apparaat mogen houden als ik er een uitgebreide review over zou schrijven. Zo gezegd, zo gedaan.

Groot
Tijdens de unboxing van de Honor 4X viel meteen de grootte van het toestel op. De Honor 4X is met zijn 5,5 inch scherm redelijk omvangrijk, en wordt daarom ook tot de phablets gerekend, een walgelijke naam, maar dat terzijde.
Echt lekker in de broekzak zit deze telefoon dan ook niet en ik kan me voorstellen dat mensen die skinny jeans dragen en/of veel bewegen tijdens hun dagelijkse bezigheden, hier last van zullen ondervinden.
Wel vond ik de telefoon prettig in mijn grote handen liggen, en bovendien is de achterkant van de telefoon licht geribbeld waardoor je meer grip hebt en je je toestel minder snel laat vallen.

Gekraak
Waar ik minder over te spreken ben, is het feit dat de achterkant niet echt vast zit aan de rest van de telefoon. Het omhulsel dat de sim-kaart, batterij en dergelijke beschermt, sluit niet helemaal aan, waardoor er licht mee geschoven kan worden en het bij druk zetten een licht gekraak geeft. Het is niet ernstig, maar het voelt toch een beetje goedkoop aan, iets wat ik het ‘Chinese gedeelte’ noemde aan de telefoon.

Batterijduur
Het ‘uithoudingsvermogen’ van de telefoon is dan weer het gedeelte dat onze verre oosterburen erg goed gedaan hebben. Ik heb de Honor 4X in de week dat ik hem testte slechts twee keer opgeladen. Ik heb dan wel niet continu gespeeld met mijn nieuwe toestel, maar ik heb steeds op volle schermhelderheid gewerkt én het toestel ’s nachts aangehouden. De batterijduur kan nog eens verlengd worden als je de helderheid aanpast aan de situatie, waardoor je je niet elke ochtend hoeft te stressen als je vergeten bent je telefoon aan de oplader te hangen.

Camera
De camera van de Honor 4X is degelijk te noemen. Met de 13 megapixel camera aan de achterkant, die goed verwerkt is in de rest van het toestel, kunnen scherpe foto’s gemaakt worden, waar vooral het kleurenonderscheid goed in te zien valt, en er ook bij minder licht er zonder flits goede foto’s gemaakt kunnen worden. De frontcam is met 5 megapixel eveneens degelijk te noemen en is er speciaal op gericht selfie’s te maken.

Games
Een belangrijk pluspunt is dat mobile games goed gespeeld kunnen worden op de Honor 4X, ook de wat zwaardere, maar het kleine opslaggeheugen van slechts 8 GB zorgt ervoor dat er wel keuzes gemaakt moeten worden over welke games je downloadt. Het geheugen kan wel uitgebreid worden met een SD-kaart.
Verder is de interface van de Honor 4X overzichtelijk en duidelijk ingericht zonder al te veel poespas en nutteloze functies, en makkelijk aan te passen. Het geluid en de beeldkwaliteit zijn niet bijzonder, maar wel goed. Ook is het een dualsim toestel.

Conclusie 

SCORE: 70
De Honor 4X is een degelijke telefoon, zeker gezien de prijs van slechts 199 euro. Als je niet al te veel geld wilt besteden aan een telefoon, maar toch een goed werkend apparaat wilt dat meekan met de concurrerende telefoons van merken als Samsung en Apple, dan is de Honor 4X een zeer goed alternatief. Later, Daniël
De Honor 4X is een degelijke telefoon, zeker gezien de prijs van slechts 199 euro. Als je niet al te veel geld wilt besteden aan een telefoon, maar toch een goed werkend apparaat wilt dat meekan met de concurrerende telefoons van merken als Samsung en Apple, dan is de Honor 4X een zeer goed alternatief. Later, Daniël

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord