Vijf redenen waarom Sonic Forces gaat slagen/zuigen 

Vijf redenen waarom Sonic Forces gaat slagen/zuigen 2017-04-15T17:26:09
Terwijl de aandacht van iedereen uitkijkt naar Sonic Mania, vergeten mensen mogelijk Sonic Forces hierdoor. Plankton1997 trekt het boetekleed aan en gaat op zoek naar redenen om wel of niet optimistisch te zijn over Forces.

Dat Sonic momenteel niet erg hard gaat (figuurlijk dan), is een open deur intrappen. Er is echter hoop, in de vorm van Sonic Mania, wat een geweldige 2D-platformer lijkt te worden die de blauwe stikelbaarch weer eer aandoet. Maar hoe zit het met die andere game van Sonic? Die 3D-game met de subtitel Forces? Ik ga kijken wat deze game beloofd en of je er naar uit moet kijken of 'm moet ontwijken.

Maar laten we positief beginnen.

Positief punt 1: Back to basics

We hebben Sonic, Sonic en een nog onbekend katachtig karakter. Hiermee moet je de verwoeste en/of kleurrijke gebieden in 2D en 3D verkennen op zoek naar Red Rings en dergelijk. En bij voorkeur een beetje rap. Geen onzinnige gimmicks (alhoewel de Color Powers wel weer present zijn, maar dat zijn zinnige gimmicks, dus...), geen verontrustende romances (voor nu nog, althans), geen Galaxy-achtige opzet. Ik hou daarvan.

Positief punt 2: Een nieuwe engine

De meeste recente Sonic-games maakten gebruik van de Hedgehog Engine, die speciaal ontwikkeld was om veel mooie beelden te tonen op hoge snelheden. Forces gebruikt een nieuwe versie van deze engine, met de uiterst creatieve naam Hedgehog Engine 2. Een nieuwe engine voor een nieuwe generatie, altijd fijn.

Positief punt 3: De muziek

Iemand anders de openingstheme van Forces al helemaal grijs gedraaid? Tomoya Ohtani, componist van o.a. Sonic Colours en Sonic Lost World keert terug en op basis daarvan kunnen we ervanuit gaan dat Forces weer een geweldige soundtrack gaat krijgen.

Positief punt 4: Sonic Boom blijft weg

Wat heeft de Sonic Boom-franchise voor aanvullende waarde gehad op gamegebied? Een misselijkmakend slechte Wii U-game en twee mwah/eh/okay-achtige 3DS-games. Anyhow, sjaal-Sonic blijft weg en dat is toch een goed teken.

Positief punt 5: De letter s

Ja, dat lees je goed, de letter s. De negentiende letter in het alfabet en de letter waar Sonic Forces mee begint en eindigt. De reden waarom dat positief is? Nou, hoe heetten ook alweer de beste Sonic-platformers van de laatste jaren? Sonic Coloursssssss en Sonic Generationsssssss. Zien jullie m'n punt nu? Ja, mooi.

Negatief punt 1: De communicatie

Volgens recente informatie zal Sonic gedurende zijn reis in contact blijven met zijn maatjes. Dit verontrust mij enigszins. Herinnert iemand de eindbaas van Generations nog, met al dat geschreeuw en gezeik van Sonics buddies er constant doorheen jagend? Bloed uit mijn oren! Laat dit zich niet over een volledige game uitstrekken, please?

Negatief punt 2: Bubsy?

Oké, dit is een vermoeden, maar toch. Bubsy? Friggin' Bubsy?! Als derde personage naast de twee Sonics? Oh, help, nee. Waarom ik zo negatief doe hierover? Ga dat maar aan JonTron, SomeCallMeJohnny en TheRetroReplay vragen.

Negatief punt 3: De graphics

Een nieuwe engine is fine en dandy, maareh... ik vind zelf dat de beelden er nog niet echt bijster aantrekkelijk of indrukwekkend uitzien. Maar goed, het betreft een work in progress, dus hier zal ik niet al te lang over door blijven zagen.

Negatief punt 4: De stijl

Waar wel over wil zagen, is de stijl. Als mijn geheugen juist is, was de laatste keer dat Sonic is een apocalyptische setting speelde elf jaar geleden. In Sonic The Hedgehog 2006, om precies te zijn. Sorry, maar alles wat me aan Sonic '06 doet denken, is toch wel angstopwekkend te noemen.

Negatief punt 5: De fans

Plaats hyperactieve Sonic-fan-tirade hier.

Dussss.... kijken al uit naar Forces of gaan we toch liever naar Mania? Laat 't me vooral weten in de comments.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord