Mijn twee cent - E3 2013 - Electronic Arts 

Mijn twee cent - E3 2013 - Electronic Arts 2013-08-20T00:18:02
LIVE KON IK HELAAS NIET MEE KIJKEN. DANKZIJ DE WONDEREN VAN HET INTERNET IS HET GELUKKIG WEL MOGELIJK OM ALLE PRESENTATIES VAN DE E3 ALSNOG RUSTIG EN IN PRIMA KWALITEIT TE BEKIJKEN. IK ZAL ALSNOG MIJN MENING GEVEN OVER WAT DE GROTE 5 HEBBEN LATEN ZIEN. [Microsoft](http://www.pu.nl/community/artikelen/blog/mijn-twee-cent-e3-2013-xbox-media-briefing/) heb ik gehad, nu is de beurt aan Electronic Arts.

EA komt met elf games. Zeven daarvan wil ik hier noemen en bespreken. De andere vier zijn EA Sports games. EA Sports is een divisie waar ik mij niet mee zal bemoeien. Ik houd simpelweg niet van sportgames. Ik speel ze niet, en heb er dus ook de ballen (haha) verstand van. Niets van wat ik erover zeg kan dus nuttig zijn.

De eerste game die geshowed werd was Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Een nieuw deel in de succesvolle reeks die dit keer gespeeld zal gaan worden als 3rd person actiegame. Ik moet zeggen dat de presentatie hiervan mij heel erg beviel. Sowieso zit er meer dan genoeg humor in de game (zo liet EA eerst doorschemeren dat ze openden met Battlefield, en was de intro van de missie in Call of Duty stijl), maar wat mij nog het meest verbaasde was dat er echt goed nagedacht is over de game en de gameplay ook gewoon diepgang bevat. Garden Warfare kan een heel geslaagde eerste stap zijn voor Plants vs Zombies in de 3D en hardcore gamewereld. In mijn notities heb ik staan dat dit wel eens hoogtijdagen zou kunnen beleven als die van Worms.

Daarna kwam Titanfall. Niet veel gameplaybeelden meer dan wat gezien werd bij Microsoft, maar wel een soort van making-of met de visie van de developers. Titanfall gaat gewoon een frisse nieuwe titel worden. Het samensmelten van singleplayer en multiplayer klinkt goed, maar ook een beetje utopisch, en ik hoop dat er wat van waard gemaakt kan worden.

Heel kort werd een kleine trailer van Star Wars Battlefront laten zien. Mijn god wat kan dat toch enorm, enorm vet worden. Maar, aan de andere kant zijn Star Wars Games heel lang niet meer zo goed geweest als Knights of the Old Republic, en in mindere mate, Lego Star Wars. Ik hou mijn hart vast.

Need for Speed Rivals lijkt het beste van Hot Pursuit en Most Wanted te gaan willen combineren. En zoals eigenlijk alleen Criterion dat kan, komt er een nog naadlozere versmelting van multiplayer en singleplayer dan in Burnout Paradise en Need For Speed Most Wanted. Het besturen van de politiehelikopters via een tablet lijkt leuk, maar kan net zo goed uit gaan pakken als een goedkope gimmick.

Van Dragon Age: Inquisition werd een eerste trailer getoond. Ik heb niet heel veel verstand van Dragon Age, maar het leek mij erop dat het niet een direct gevolg is op Dragon Age 2. Het ziet er in elk geval fris uit, en lijkt een nieuwe weg in te slaan voor Dragon Age. Wat wellicht na het tweede deel een goed idee is.

Met Battlefield 4 kwam DICE met een gameplay-demo zoals het eigenlijk echt hoort: er werd een multiplayer match gespeeld met 64 man, en er stonden ook 64 man op het podium te spelen. Het verloop van de match was waarschijnlijk echter wel van tevoren afgesproken en gerepeteerd. Hoewel de game er op het eerste gezicht niet heel veel beter uitziet, zijn de maps wel veel grootschaliger en complexer, en nog gevoeliger voor verwoesting. Zo werd laten zien dat de weg onder een tank weggeblazen kan worden, en er wanneer spelers het nodig vinden er hele wolkenkrabbers neergehaald kunnen worden. Commander Mode komt ook weer terug, en voegt zeker wat toe. Helemaal het feit dat Commander Mode toegankelijk is vanaf tablets is zeer te bewonderen, dit zijn namelijk dingen die heel erg geschikt zijn voor een touch interface. Na wat is laten zien bij Microsoft had ik de hoop een klein beetje verloren met betrekking tot Battlefield 4, maar ze hebben me weer redelijk teruggewonnen.

Het beste nieuws van de presentatie werd echter tot het einde bewaard. DICE werkt namelijk niet alleen aan Battlefield, maar is ondertussen ook bezig MET EEN NIEUWE MIRRORS EDGE! Ik zit vandaag rustig alleen alle streams thuis te kijken, en normaal ben ik dan gewoon stil. Maar toen ik zag dat er een nieuwe Mirror's Edge gaat komen schreeuwde ik het uit van blijdschap. Verder is er vrij weinig bekend, hoewel de trailer suggereert dat we iets meer terug gaan naar de origins van Faith. Het kan echter nog wel even duren wanneer de game komt, want DICE heeft gezegd dattie pas komt wanneer die klaar is.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord