De wonderen van modden 

De wonderen van modden 2013-08-20T00:22:35
Het is Woensdag avond en verveling beslaat mij. Hiervoor heb ik nog een aantal uren Skyrim met mods gespeelt en ik begon na te denken over modden. Waarmee is het begonnen? Waarom is het zo'n succes? En dacht dat pu.nl nog meer user content nodig had dus hier een stukje

Om te beginnen

Extreem modden kan alleen op een PC. Er zijn manieren om dit te doen op een Xbox360 onderandere door te J-Taggen als mijn geheugen zich niet vergist. Maar over Playstation en Xbox modden ga ik het niet hebben dus bespaar me de vragen over 'Kan dit ook op xbox?'.

Waar het mee begon

Ik kon niks vinden over 'de eerste mod ooit' of 'welke game had het eerst een modkit' maar veelal populair modden is begonnen bij games zoals Half-Life. Wat resulteerde in Garry's mod, onderhand de meest bekende mod waar mods van zijn gemaakt!

Velen games zijn zelfs begonnen als een mod. De eerste Team Fortress en Counter-Strike zijn goede voorbeelden. Maar minder bekende games als Red Orchestra en Killing Floor zijn mods van Unreal Tournament 2004.

Mod/Creation kits

Tegenwoordig zijn er een aantal developers die een Mod/Creation kit uitbrengen. Een van de recentere is The Witcher 2 die noch geen maand geleden een Modkit heeft gekregen!

Met deze Modkits word het makkelijk(er) om mods te maken. Omdat het eigenlijk vaak gewoon een soort map creator is en daarmee kun je dus eigen Dungeons(Skyrim) maken. Je kunt dit natuurlijk een stap verder gaan doen door je eigen NPC's te coden, Voice acting etc.

Een paar voorbeelden van Modkits : The Witcher 2The Elder Scrolls V : Skyrim en Fallout New Vegas en 3

Hoe krijg ik mods?

Er zijn veel verschillende manieren om mods te krijgen maar het begint allemaal bij de site waar je ze moet downloaden. De Steam Workshop is inmiddels aardig populair bij verschillende gebruikers. Maar niet iedereen gebruikt Steam.
Een van de beste websites voor mods up-en downloaden is Nexus Waar je keuze hebt uit vele games én een goed onderhouden community. Je hebt ModDB Maar dat vind ik zelf een beetje onoverzichtelijk.

Dan moet je ze installeren. Bij een game als Minecraft is het vrij simpel bij normale mods. Je stopt de data in je Minecraft.JAR en je delete de META-INF folder. Bij speciale of grandieuze mods heb je vaak een installer en dan moet je het installeren alsof het een game is.

Je hebt ook de Nexus Mod Manager, iets wat ik sinds een tijdje gebruik nadat ik mijn Skyrim mods door de war haalde, het er te veel waren. en Ik geen idee had hoe ik al die verdomde crashes kon fixen.

NMM(Nexus Mod Manager) is erg simpel te gebruiken je download een mod vanaf de nexussite nadat je NMM hebt geopend. En als het klaar is met Downloaden komt de zojuist gedownloadde mod in je lijst, dubbelclick je er op en done is done. Some heb je nog een Custom installeer schermpje waar je keuzes kunt maken. (Bijvoorbeeld UltraHD of normaal HD als het een texture pack is) en je bent klaar!

Waarom zou ik?

Die ga je je vast stellen als je er nog nooit eerder over hebt gehoord of het nog nooit hebt geprobeerd. Dus ga ik je overhalen want het is zeker de moeite waard!

Modden kan inhouden : Nieuw content, zoals in wapens en missies. Perfect als je je verveeld in een grote wereld.

Overhauls en Rebalancing : Veranderen het spel in iets wat leuker,uitdagender en fijner werkt. Of veranderd hoe AI zich gedraagt

Retextures : Is je spel spuuglelijk en zou je PC een wat mooier ogend spel aankunnen? Download dan HD texture packs. Zowel voor het landschap als armors en wapens.
Dit kan je game er een stuk mooier uit laten zien!

Dat en meer!

De gevaren van modden

Als je te veel mods installeert kan het je spel ernstig beschadigen. Zoals Ik bij het stuk over NMM zei, ik had te veel mods en daardoor had ik constant crashes en bugs dus ziehier een overeenkomst tussen modden en alchohol :
Geniet maar mod met mate. Anders verneuk je je le-uh savegames.

Alt text

Helaas... Er was alleen een 9GAG resultaat op Google Images Hier een plus van het modden (Van Skyrim) een gozer met 100+mods!

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord