Wii Sports Resort 

Wii Sports Resort 2012-09-17T13:14:59
Wii Sports Resort wordt ongetwijfeld een van de grootste hits van 2009. Dit vervolg op de Wii Sports is dan ook een aantrekkelijk pakketje geworden met die twaalf sporten en het bijgeleverde Wii Motion Plus-accessoire. Jurjen heeft een weekje op het resort doorgebracht, en wil nog lang niet naar huis. Het… het is gelukt. Potjandoedels, ik ben binnen. Ik ben doorgedrongen tot het hart van de hardcore. Ik sta in de PU! Jarenlang heb ik me zelf voorgedaan als hardcore. Een schaap in wolfskleren, dat was ik.
Wii Sports Resort wordt ongetwijfeld een van de grootste hits van 2009. Dit vervolg op de Wii Sports is dan ook een aantrekkelijk pakketje geworden met die twaalf sporten en het bijgeleverde Wii Motion Plus-accessoire. Jurjen heeft een weekje op het resort doorgebracht, en wil nog lang niet naar huis.

Het… het is gelukt. Potjandoedels, ik ben binnen. Ik ben doorgedrongen tot het hart van de hardcore. Ik sta in de PU!
Jarenlang heb ik me zelf voorgedaan als hardcore. Een schaap in wolfskleren, dat was ik.
Ik lulde mee over respawns in Halo 3 en combo’s in Street Fighter IV. Ik klaagde mee over pop-up en gebrekkige online-ondersteuning… terwijl al die zaken me geen pegel interesseren. Want ik ben een casual.
Ja, je leest het goed, ik ben een casual. En dat betekent dat ik houd van plezier, en van weinig anders.
Mijn missie is geslaagd. Ik, als casual, heb mij een plaats verworven in het meest hardcore blad van de Benelux. Zodat ik Wii Sports Resort de review kan geven die het spel verdient. Namelijk: gebaseerd op het plezier dat dit spel me brengt.

Plezier
Wii Sports ResortPlezier, daar draait alles om in Wii Sports Resort. Plezier in het spelen. Na een dag op school, kantoor of steigers even lekker ontspannen. Even een stukje varen met de kano, of een paar rondjes fietsen over het eiland. Wuhu Island, het plezier zit al in de naam verpakt.
Dit eiland grossiert royaal in zomerse, vrolijk stemmende omgevingen en aangenaam toegankelijke uitdagingen. Hier kun je echt honderden uren dik plezier beleven.
Avonden lang samenspelen met vrienden, gezinsleden of wie maar in de buurt is. Of gewoon in je eentje nog even wat pijlen schieten, dan wel een potje tafeltennis spelen tegen opponenten die sterker worden naarmate je meer ervaringspunten hebt gewonnen.
Geen moeilijk gedoe met kampioenschappen, carrières enzo, maar gewoon, af en toe een potje hier en een potje daar. Zo dien je Wii Sports Resort tot je nemen. En voor je het weet ben je uren verder.

Zwaardvechten
Wii Sports ResortJe beleving van al die sporten voelt helemaal nieuw en bijzonder dankzij de bijgeleverde Wii MotionPlus. Dit kekke dingetje kun je aan de onderkant van je Wii-afstandsbediening klikken, waarna je bewegingen echt keinauwkeurig worden geregistreerd.
Voorlopig vind ik zwaardvechten het leukste. Man, ik voel mijn linkerarm branden terwijl ik dit tik. Die heb ik gisteravond bijna uit zijn kom gezwiept, zo spannend was mijn strijd tegen de computergestuurde tegenstanders. Maar ik ben er toch maar mooi weer even vier gepasseerd.
Vanmiddag ga ik weer zwaardvechten tegen mijn vrouw, die speciaal daarvoor een nieuw Mii-personage heeft aangemaakt. Zij lijkt echt sprekend. En spelen tegen een bekende is natuurlijk leuker dan spelen tegen de computer.
Het schenkt een bijzonder soort genot om de persoon waarvan je houdt met een stok hard in het gezicht te meppen.

Tafeltennis
Wii Sports ResortIk denk dat ik uiteindelijk tafeltennis het gaafst ga vinden. Door de nauwkeurige registratie van de hoeken waarin je het batje vasthoudt en draaiingen van je pols denk ik dat dit spel de meeste diepgang heeft. Maar ik heb nog niet zo heel veel getafeltennist, moet ik eerlijk toegeven. Ik… wil dat spel een beetje bewaren. Als appeltje voor de dorst, zogezegd.
Er valt heel veel te beleven in Wii Sports Resort, maar ik wil niet achteloos van sport naar sport springen. Het zijn tenslotte spellen, geen hoeren. Na ze allemaal even kort besnuffeld te hebben, wil ik de activiteiten een voor een op een ontspannen manier tot me nemen, en er lekker van genieten.

Tzing en tak
Wii Sports ResortTot nu toe heb ik de meeste tijd besteed aan boogschieten. En vrinden, wat werkt dat boogschieten goed. Je houdt de Wii-afstandsbediening verticaal voor je als een boog, trekt de Nunchuk langs je oor naar achter, en hoort (door de speaker van de afstandsbediening) hoe de pees wordt gespannen.
Je probeert je hand stil te houden, ziet het richtrondje langzaam kleiner worden, en dan, Tzing, daar gaat je pijl, die een seconde later met een lekker harde Tak in de roos landt. Of, meestal, net iets ernaast, omdat je niet genoeg rekening had gehouden met de wind en de afstand tot de schietschijf.
Lukt het je evengoed eens om die pijl recht in de roos te knallen, dat geeft dit een welhaast orgastische voldoening.
Weet je, ik denk dat zelfs een hardcore als jij dat boogschieten wel zou kunnen waarderen. Ik zou zeggen, probeer het eens.
En vergeet ook niet frisbee eens te proberen, want… o nee, daar zit een blij hondje in.

Blij hondje
Wii Sports ResortAls ik de afgelopen jaren iets geleerd heb over de hardcore, dat is het dat ze blije hondjes haten. En tja, dan wordt het lastig om van frisbee te genieten, want daarin wordt je frisbee steeds opgehaald door een blij hondje.
Je moet je frisbee soms ook door ballonnen heen smijten, ook niet erg hardcore natuurlijk.
Maar misschien moet je even door dat blije hondje heen bijten, want het is echt leuk om je in een sport als virtueel frisbee te bekwamen. En de tweede spelvariant van frisbee is Frisbee Golf, waarin je precies doet wat die naam suggereert.
Rekening houdend met wind en afstand kies je telkens de beste frisbee om in zo weinig mogelijk worpen je doel te bereiken. Mirakels leuk, nog behoorlijk uitdagend ook, en geheel zonder blije hondjes.

Donders
Wii Sports ResortHet gewone golf uit de eerste Wii Sports is trouwens ook weer aanwezig, en dankzij de Wii MotionPlus is het leuker en intuïtiever dan ooit om te doen. Je swings worden nauwkeuriger geregistreerd, en er zijn ook meer parkoersen.
Het is tekenend voor de vele meer of minder in het oog springende extraatjes waarin Wii Sports Resort voorziet.
De ontwikkelaars hebben zelfs kans gezien om Bowling, het best werkende onderdeel uit de voorganger, te verbeteren.
Wakeboarding en parachutespringen vind ik voorlopig niet zo bijzonder, maar misschien moet ik gewoon nog wat meer tijd doorbrengen met die activiteiten.
Ik beleefde in de week dat ik de game nu bezit gewoon zo donders veel plezier aan dingen als zwaardvechten, frisbeeën, boogschieten en, o ja, vliegtuigje vliegen, dat ik gewoon nog niet aan die andere sporten toe ben gekomen.
Het voelt bijna alsof Wii Sports Resort tevéél plezier levert, hoe krankjorum dat ook klinkt.

Conclusie
Als je games voornamelijk speelt om jezelf een stoere kerel te wanen, dan is Wii Sports Resort helemaal niets voor jou. Speel je echter vooral games om te ontspannen en plezier te beleven, het liefst nog samen met je vrienden en familie, en kun je speelse, luchtige elementen in je games wel waarderen, dan heb je Wii Sports Resort waarschijnlijk al in huis gehaald, en anders moet je dat vandaag nog doen.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord