The Legend of Zelda: A Link Between Worlds - Review 

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds - Review 2013-11-14T20:00:35
Jurjen noemde A Link to the Past in 1992 al zijn favoriete game ooit, dus heeft hij de verregaande remake van 2013 met groot genoegen gespeeld. Maar toen hij vervolgens aan de review wilde beginnen, sprong er een scheur in de muur die hem naar het verleden zoog...

De volledige versie van deze review vind je in PU12, die 26 november in de winkels ligt!

Hatseflats, twee werelden.

 Damn. Ik lig al twee uur wakker. Maar wat wil je ook. Het is 31 mei 1992 en ik heb zojuist de beste game OOIT uitgespeeld. Zeker weten dat die game nooit meer gaat worden overtroffen. Man, ik lig nog te trillen van opwinding. Misschien moet ik even mastur…

 

 Hahaaaa, hier ben ik dan! Je oudere ik! Jurjen uit 2013!

 

 

 Wat? Wat the fuck? Wat doe je in mijn slaapkamer?

 

 

 Vrees niet, jong manspersoon! Ik ben hier omdat je net iets over A Link to the Past zei.

 

 

 Huh? Je bedoelt wat ik net zei? Dat die game nooit meer zal worden overtroffen?

 

 

Juist! Met die ondoordachte uitspraak heb je een scheuring in het ruimte-tijd continuüm veroorzaakt, jongeman! En door die scheuring ben ik naar het verleden gezogen om je ongelijk te bewijzen!

De Legende van Zelda: Een link tussen werelden

Geen grappen

Je gelooft het misschien niet, maar Link’s Awakening is in mijn tijd helemaal opnieuw gemaakt!

 

 

Opnieuw gemaakt?

 

 

Juist! Met dezelfde landkaart, kerkers op dezelfde locaties en veel van dezelfde voorwerpen! Maar dan met compleet andere kerkerlayouts en puzzels! En een ander verhaal!

 

 

 Nou, begin dan maar eens te vertellen wat er precies beter is.

 

 

 Okay, om te beginnen ziet het spel er beter uit! Alles is in 3D gemaakt, waardoor de camera kan uitzoomen en zwenken om ergens op in te zoomen! Kijk, ik heb het meegebracht! Hier! Kun je het met je eigen ogen zien!

De Legende van Zelda: Een link tussen werelden

In de muur

Wacht, dan zal ik je meteen even laten zien hoe Link met zo’n muur kan samensmelten. Let op, komt ie.

 

 

 Wauw, niet normaal. Dus nu kun je door die spleet in de muur bewegen?

 

 

 

Juist! Kijk, zo kun je ook langs een muur de overkant van een gat bereiken, of rondom een blok bewegen, of vijanden ontwijken. En zie je hier dit hek dat tegen de muur zit geplakt? Ik kruip als muurtekening erachter en - KNAL - plop zo weer uit de muur om het hek eraf te breken!

 

 

Wauw.

 

 

Dacht ik. Het spel is nu ook een stuk minder lineair. Je kunt de meeste belangrijke voorwerpen in het begin al kopen of huren, waardoor je meer vrijheid hebt de volgorde van de kerkers te bepalen.

 

 

 Dus jij vindt A Link Between Worlds de beste game ooit?

 

 

Nee joh, ben je gek? Echt niet.

 

 

Wat vind je dan minder sterk aan de nieuwe Zelda?

 

 

 Tja, nou, kweetniet. Het gekke is dat ik eigenlijk alles aan dit spel geweldig vind. Ik ben er in ongeveer tien uur doorheen gejakkerd, mede doordat je nu overal heel snel naartoe kan warpen, en ik heb me echt geen moment verveeld of geërgerd.

 

Tien uur? Serieus? Ik heb over A Link to the Past wel dertig uur gedaan. Vaak vastgezeten, dat wel.

 

 

O, in dit spel kom je niet vast te zitten hoor. De puzzels en eindbazen zijn anders dan in het origineel, maar hebben wel veel dezelfde elementen, en soortgelijke oplossingen. Bij lastige puzzels staan nu ook symbooltjes die aangeven welke voorwerpen je erbij moet gebruiken.

 

Serieus? Heiligschennis! En ik maar denken dat spellen in de toekomst steeds uitdagender zouden worden!

 

 

Eh, verwacht er niet te veel van.

 

 

Heb ik in 2013 trouwens al een keer seks gehad?

 

 

Eh, ja. Diverse malen. Maar verwacht ook daar niet te veel van.

 

 

Remember: In PU 12 praat Jurjen nog veel langer met zichzelf!

Conclusie 

SCORE: 93
Deze remake van A Link to the Past heeft zo veel coole nieuwe toevoegingen en veranderingen dat het begrip remake eigenlijk veel te beperkt is om de verrassend frisse lading te dekken. Toch wordt de impact van een wérkelijk nieuwe Zelda niet gehaald.
Deze remake van A Link to the Past heeft zo veel coole nieuwe toevoegingen en veranderingen dat het begrip remake eigenlijk veel te beperkt is om de verrassend frisse lading te dekken. Toch wordt de impact van een wérkelijk nieuwe Zelda niet gehaald.

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord