Scribblenauts Unlimited - review 

Scribblenauts Unlimited - review 2013-06-26T13:29:16
Samuel zou een moord doen voor zo’n magisch kladblok als Maxwell in Scribblenauts bezit. Het eerste wat hij erin zou schrijven zouden natuurlijk de woorden ‘langer lichaam’ zijn.

Maxwell is best wel een klootzak, eigenlijk. Hij heeft van z’n vader een magisch notitieblok gekregen waarmee hij alles wat hij daarin opschrijft daadwerkelijk kan manifesteren in het echte leven, en weet je wat hij daar dan vervolgens mee doet? Hongerige zwervers pesten door ze rotte appels te voeren. Nee, daar maak je vrienden mee. Lul.

Maar wat een toeval! Een van de zwervers blijkt een tovenaar die vervolgens wraak neemt door Maxwell z’n zusje te vervloeken. Om de vloek terug te draaien, moet Maxwell mensen gelukkig maken, want als mensen gelukkig zijn, poepen ze magische sterren uit waarmee een vloek kan worden teruggedraaid.

En dus besluit Maxwell zoveel mogelijk mensen te helpen door op magische wijze van alles voor ze te creëren, van een portie spareribs voor op de bbq tot een roze Tyrannosaurus-fontein in het midden van de stad. En dan kun je me nu wel raar aan zitten kijken, maar dat is letterlijk hoe Scribblenauts Unlimited in elkaar zit.

 

Sadist

Het concept achter Scribblenauts is erg tof. Schrijf wat je wil en het wordt in de gamewereld gemanifesteerd. Alles. Wat je maar wil. Althans, met uitzondering van grove, seksuele of gelicenseerde dingen. Je zult dus geen bloedende aambeien, ejaculerende penissen of een regenboogkleurige Batman uit het niets kunnen creëren (geloof me, ik heb het geprobeerd).

In principe word je dus slechts beperkt door creativiteit en je kennis van de Engelse taal waardoor Scribblenauts in feite een soort ultieme god-game is. Kom je ergens niet bij? Dan schrijf je ‘ladder’ of ‘jetpack’. Moet je een vijand verslaan? Dan schrijf je ‘katana’, ‘sniper gun’ of ‘gigantic silver dragon’. Het kan en werkt allemaal. En dat is tof. Zeker omdat je ook bijvoeglijke naamwoorden kunt toevoegen. Als je iemand moet redden van een pestkop dan maak je van ‘bully’ simpelweg ‘sleeping bully’ en, voilà, probleem opgelost. Of ‘dead bully’, als je net zo’n sadistische zak bent als ik.

 

Honkbal

Scribblenauts Unlimited verschilt voornamelijk van zijn vermakelijke voorganger in het feit dat de levels nu wat meer open wereld zijn. Naarmate je meer sterren verzamelt, kun je meer delen van de kaart vrijspelen, maar daarbinnen kun je gaan en staan waar je wil.

Verder blijft de opzet hetzelfde. En dat zou prima zijn, ware het niet dat het gebrek aan korte, strakkere ontworpen levels ook zorgt voor een gebrek aan korte puzzels. In de vorige games werd je beloond om puzzels op creatieve manieren op te lossen. Het was leuk om niet meteen het voor de hand liggende woord op te schrijven, maar een toffer alternatief te verzinnen. In Unlimited word je veel meer beperkt; je wordt niet gemotiveerd om na te denken.

In feite bestaat het gros van de gameplay uit het opschrijven wat de NPC’s willen hebben. En dat wordt je zo goed als ter plekke verteld. “Creëer een honkbal!” Waarom? In de vorige games had een tennisbal of een voetbal ook gewerkt. In de vorige games was Maxwell geen klootzak.

Conclusie 

SCORE: 67
Het concept achter Scribblenauts is nog steeds erg vermakelijk en indrukwekkend, maar als de game ‘Unlimited’ heeft dan is het niet de bedoeling dat ik me juist beperkt voel.
Het concept achter Scribblenauts is nog steeds erg vermakelijk en indrukwekkend, maar als de game ‘Unlimited’ heeft dan is het niet de bedoeling dat ik me juist beperkt voel.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord