Injustice: Gods Among Us - review 

Injustice: Gods Among Us - review 2013-06-26T12:21:10
In het verhaal van Injustice is Superman nu eens niet de überheld, maar een bijzonder kwaadaardige modderfokker die zich ontpopt als een totalitaire dictator, regerend over de mensheid. Een evil godheid waar je niet mee wil fucken... tenzij je natuurlijk de goedhartige Superman uit een andere dimensie bent.

Let op: Dit is een verkorte review uit PU nummero 5 die 23 april verkrijgbaar is. Wil je de hele review checken, koop dan de PU of wacht tot hij op je deurmat ploft.

Het verhaal in de Story Mode van Injustice is extreem comicy en word gepresenteerd op dezelfde manier als die van Mortal Kombat (9) en Mortal Kombat vs DC Universe. Je wordt dus getrakteerd op in-game, verhalende cinematics die heel gesmeerd overgaan in de wat scherpere graphics van de battles.

Sommige confrontaties zijn nog steeds wat vergezocht en niet altijd even briljant bedacht, maar het verhaal is grotendeels even fascinerend als een aquarium vol zeemeerminnen, waarin de superhelden serieus genoeg genomen worden om het bronmateriaal eer aan te doen.

Wat ook helpt, is dat de keelgeluiden uit de geoefende stembanden komen van, voor de tekenfilm-minnende geeks onder ons, zeer bekende lui.

Injustice: Gods Among Us

You’ve been served

Het feit dat de characters ingesproken zijn door sterke en vooral geschikte voice-actors, is bij lange fucking na niet de enige fanservice waar NetherRealm ons mee serveert.

Natuurlijk is het feit dat er 24 personages over het schijfje heen gesmeerd zijn al niet gek, maar al deze superheld(inn)en en superschurk(inn)en hebben daarbij ook nog eens hun eigen, harde, brute en karakteristieke Signature Moves die regelmatig een ‘YOUCH!!’ of een ‘WOOHOO!!’uit je keel lokken of je gewoon laten schaterlachen. Belangrijkste is echter dat ze perfect bij het betreffende personage passen, zorgend voor een lekkere dosis herkenbaarheid.

Injustice: Gods Among Us

Beef, bitch!

In Injustice clashen Goden en dat moeten we voelen. Dit zijn geen lam geaarsde karateka’s in judopakjes of softy capoeira-teefjes, nee, dit zijn lui die iemand in de stratosfeer kunnen rammen of dwars door de Aarde kunnen slaan. Om dit gevoel van macht over te brengen, zijn er interactieve, destructieve achtergronden met (bijna allemaal) verschillende niveaus.

Een van mijn favoriete stages is de Fortress of Solitude van Superman, waarin je in de onderste verdieping in zijn alien-dierentuin komt, zoals we die kennen uit onder andere Justice League Unlimited. Hier kan je zelfs met glazen aquaria smijten waarin ruimtewezens gevangen zitten, beesten die dan verschrikt wegvliegen of -glibberen, terwijl de kristallen omgeving langzamerhand steeds verder instort.

Een ding is dudelijk; deze shit zorgt ervoor dat je, ondanks de redelijk rechttoe-rechtaan gameplay, helemaal in het DC Universum gezógen wordt.

Injustice: Gods Among Us

Strijdrad

De offline-knok-verwennerij in Injustice begint bij 'Battles', dat veel meer behelst dan alleen een Arcade ladder, maar je allerlei soorten (al dan niet unlockable) variaties op deze formule biedt.

Daarnaast is er een soort Challenge Tower uit Mortal Kombat, die in Injustice terugkeert als S.T.A.R. Labs, een verzameling van 240 opdrachten, tien per character. Daar zitten crappy opdrachten tussen, zoals een race tussen The Flash en Superman over de aarde, waarbij je alleen heel hard op de knoppen moet rammen. Maar leukere minigames zijn er ook, bijvoorbeeld in de vorm van Shazam die meteorieten moet stukslaan en Isis, de kat van Catwoman, die door een beveiligingsysteem moet zien te komen. Deze afwijkende spelletjes worden afgewisseld met wat meer doorsnee matsessies, al dan niet tegen twee tegenstanders die je met een enkele health-bar moet verslaan.

S.T.A.R. Labs wikkelt frustratie, triomf, humor en nóg meer DC-referenties in een verslavende taco van gameplay-gehakt. Eet het.

Injustice: Gods Among Us

Fris en spannend

De dynamiek in de gevechten, die je in trailers als deze kunt zien, is al na een paar oefenpotjes te bewerkstelligen, zó lekker speelt Injustice. Natuurlijk, de basale mechanics hiervan lijken verdomd veel op de vorige Mortal Kombat, maar het is dezelfde overeenkomst als die tussen een Street Fighter IV en een Street Fighter X Tekken. Met andere woorden: je weet als MK-speler precies hoe je er special moves uit moet pompen, het is zo simpel als ↓→X, maar dankzij de nieuwe characters voelt alles fris, onbekend en spannend.

Je zou Injustice: Gods Among Us een ‘characterpiece’ kunnen noemen. Per slot van rekening draait deze game om de knokkers, de rammers, de beukers en de slammers. Verdeeld in Power en Gadget Users, uitgerust met een royale hoeveelheid combo’s en special moves, zijn praktisch al deze characters even VET!

Injustice: Gods Among Us

Voorstel

Het grootste probleem van deze, voor de rest heerlijke, knokker is de constante herhaling van outro’s, intro’s en ja, Signature Moves, want elk personage heeft van elk maar één. Na Green Lanterns voor de 82057ste keer ‘Once a Green Lantern, always a Green Lantern!’, weet je het VERDOMME WEL!!

Jammer, niet onoverkomelijk, net zoals het feit dat deze game zoveel content je kant oppompt, dat er af en toe wel crap tussen móet zitten. Dat heet kansberekening, snap je?

Natuurlijk is er nog het feit dat iemand die een groot gat in z’n leven heeft waar comics horen te zitten, gewoon minder met Injustice zal hebben dan lui die de nobele kunst van superheldenverhalen wel kunnen waarderen. Maar zoals je ziet aan de ruimte die ze innemen in dit artikel, zijn deze nadelen niet meer dan sidenotes in het grote geheel.

Dit is een Godenknokker van hemelse proporties. Het ontstijgt de benaming fighter om met recht de titel DESTROYER te dragen. Jawel, met hoofdletters.

Dus als je de hele coverview wil lezen, koop dan de nieuwe PU die vanaf 23 april in de winkels ligt!

Conclusie 

SCORE: 89
Injustice is een rijk spel: zowel op het gebied van referenties, personages, unlockables als modes. Het is gemaakt met een onmeetbare liefde voor het DC universum en dat voél je, hopelijk ook als je niets met deze comics hebt. Dit is goddelijk leunstoelninjavoer waar ons universum van zal BEVEN.
Injustice is een rijk spel: zowel op het gebied van referenties, personages, unlockables als modes. Het is gemaakt met een onmeetbare liefde voor het DC universum en dat voél je, hopelijk ook als je niets met deze comics hebt. Dit is goddelijk leunstoelninjavoer waar ons universum van zal BEVEN.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord