Overlord: Raising Hell 

Overlord: Raising Hell 2013-08-20T15:31:22
De meest succesvolle Nederlandse game van 2007 krijgt een uitbreiding in de vorm van Raising Hell. Jan zette z’n oranje bril even af voor een objectief oordeel.

Er zijn te weinig games waarin je de slechterik uit kunt hangen. Om die reden heb ik me nog best vermaakt met Kane & Lynch. Natuurlijk kende het spel de nodige slordigheden en waren te veel spelelementen ondermaats uitgewerkt, maar het voelde fris en opwindend om eens de vloekende, cops killende klootzak uit te hangen. Net zoals het heerlijk gniffelen was om in Overlord, een van de grote verrassingen van vorig jaar, een Evil heerser te spelen. De bekende middeleeuwse fantasy setting werd aangenaam op de hak genomen en wist mede dankzij de aanwezigheid van de hilarische Minions de harten van velen te stelen.

Naar de hel
Inmiddels zijn er diverse downloads beschikbaar voor de Xbox 360 versie: er is een gratis pack, een multiplayer pack (Challenge Pack) en Raising Hell. Die laatste is wat mij betreft het leukst omdat deze de singleplayer aangenaam verlengt en de bestaande gameplay origineel uitbouwt. De vijf domeinen uit het origineel, Mellow Hills, Evernight, Heaven's Peak, de Golden Halls en de Ruborian Desert, hebben er allemaal een ondergrondse helse variant bij gekregen. Je mag dan Overlord zijn van de wereld, je wilt ook heersen in de onderwereld; zeker wanneer mysterieuze krachten jouw onderdanen daar naartoe lokken en je macht wankelt, want dat kan natuurlijk niet.

Ontspannen
De 'hel-werelden’ zijn met veel smaak en humor vormgegeven en zitten vol nieuwe uitdagingen, vijanden en oude bekenden in een 'ander' jasje. Te veel verklappen over de verhaallijn wil ik niet maar hier is duidelijk een ontwikkelaar aan het werk geweest die met plezier de game(play) naar een hoger plant heeft getild. De werelden zijn groot(s) en uitdagend met beduidend lastigere puzzels en dito vijanden. En natuurlijk is het een genot om opnieuw die gorgelende en giechelende Minions aan te sturen.

Op PC?
Uiteindelijk moeten de drie packs ook gebundeld worden voor PC maar hoe en wanneer is op dit moment nog onduidelijk. Voor nu geldt dat Xbox 360 gamers die het originele Overlord bezitten, zonder een moment van twijfel dit Raising Hell pack moeten downloaden. Nu!

Conclusie
Zelfs als ik mijn nationalistische hart niet mee laat spreken, kan ik niet anders dan stellen dat Triumph Studios opnieuw puik werk heeft geleverd. Raising Hell is nu eens geen plichtmatige add-on, maar daadwerkelijk een hele leuke verlenging, aanscherping en verdieping (letterlijk!) van de bekende Overlord gameplay.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord