Marvel Ultimate Alliance 2 

Marvel Ultimate Alliance 2 2012-09-17T13:14:49
Volgens Wouter zijn comics ook best geschikt voor ‘grote mensen’. Maar het feit dat hij volwassenen ‘grote mensen’ noemt en de manier waarop hij pirouettes draaide en koprollen maakte van plezier toen Marvel Ultimate Alliance 2 op de redactie binnenkwam, zorgden ervoor dat deze stelling niet heel overtuigend overkwam.

Natuurlijk zijn comics ook voor mensen die langer dan een decennium haar op hun noten hebben groeien, alleen weten ze dat (nog) niet. Boekies zoals Alias, Preacher en de latere delen van Daredevil zijn volwassen verhalen die met emotie en gevoel voor diepgang geschreven zijn.
Natuurlijk is het logisch dat de gemiddelde achttien plusser er niet van uitgaat dat de avonturen van een dude in blauw-wit-rood pak met een fancy schild heel serieus zijn, een gedachte die door de prietverhaaltjes in vele Marvel-games alleen maar versterkt wordt.
Zelfs een van de betere games uit de Marvel stal, de eerste Ultimate Alliance, had een verhaal dat niets anders was dan clichématige onzin uit slecht gelipsyncte superheld en -schurk monden. Vicarious Visions, die Ultimate Alliance van Raven Software heeft overgenomen, heeft dát in ieder geval een stuk beter gedaan…

Iron Man vs. Cap America
Het verhaal van MUA 2 (Marvel Ultimate Alliance 2) is gebaseerd op de comicreeks Civil War, waarin een wet die bepaalt dat iedereen met superkrachten zich moet registreren, voor heel wat ophef in het Marvel-universum zorgt. Voorstanders en tegenstanders krijgen mot met elkaar en in de game heeft dit een hele interessante keuze tot gevolg: ben je een rebel of registreer je je braaf?
Het komt erop neer dat je voor de rebel Cap America kiest of voor Iron Man, de geregistreerde, wat invloed heeft op welke eindbazen je krijgt en de loop van het verhaal. Een zeer goede reden voor een twee run.
Er zijn meer verbeteringen ten opzichte van MUA 1, zoals de metertjes die aangeven hoe je achievements/trophies vorderen en natuurlijk de fusion-powers. Die zien er soms echt vet uit, vooral als Thor/Storm loos gaat samen met Gambit of The Human Torch, wat een vurige of een paars oplichtende tornado tot gevolg heeft.
Helaas valt de hoeveelheid van en variatie in fusion-powers nogal tegen, want in feite zijn er maar iets van zeven of acht basissoorten die er allemaal net even een tikje anders uit zien. En als we het dan toch over aantallen hebben…

Hoe ultiem kan zo'n alliantie zijn?
Had je in de eerste Marvel alliantie zonder DLC ruwweg een stuk of vijftig superhelden, nu moet je het doen met een rooster van amper twintig superdudes en megachicks. Waar de fuck zijn Black Panther, Dr. Strange, Moon Knight of Silver Surfer? Ben ik dan zo’n mafkees dat ik van een deel 2 op z’n minst alle helden uit het eerste deel verwacht PLUS nóg een paar?
Het gebrek is zelfs tergend want je krijgt er echt maar om de twee missies een extra popske bij en langzamerhand kom je tot het besef dat je het met die paar silhouetjes die je aan het begin in het team selection screen ziet staan, de hele game moet doen! Moeten we dan straks weer allemaal extra helden kopen in DLC-pakketjes, terwijl die modderfokker van een chief Kotick van Activision in z’n handen zit te wrijven omdat hij weer een paar Yankee Bucks uit onze portemonnees weet te trekken?

Conclusie
Ik vind het veel kleinere aantal speelbare characters een grote domper op de Ultimate Alliance lol. Tot overmaat van ramp is het RPG-aspect van MUA 2 ook nog wat versimpeld! Gelukkig maken de fusion-powers, lekkere unlockables, het betere verhaal en de opgepoetste graphics (hoewel die nog steeds verre van oogverblindend zijn) veel goed, maar lang niet alles. Een klein excelsiortje dan maar…

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord