LEGO Batman 

LEGO Batman 2012-09-17T13:15:40
In LEGO Indiana Jones miste Jeroen vooral de karakteristieke personages. Het was wel leuk, maar niet echt geweldig. Zouden de LEGO poppetjes van Batman, Robin en Mr. Freeze hem meer kunnen boeien?

Al vanaf het allereerste begin had ik plezier in LEGO Batman. Het introfilmpje alleen al was voldoende om een glimlach op mijn gezicht te toveren. De scènes met de uitbraak van slechteriken als de Mad Hatter, Catwoman, The Riddler en The Joker (inclusief zieke lach) uit Arkham Asylum deed me zelfs hardop lachen.
Ook het sterke leveldesign wist mij meteen in de juiste sfeer te brengen. Vooral de Joker levels zijn fantastisch in beeld gebracht.

Leuk pakje, nieuw?
Los van het leveldesign en de humoristische filmpjes verschilt de game qua opzet niet veel van Indiana Jones. Verzamel zo veel mogelijk LEGO-nopjes, speel het spel door en daarna nog een keer in de Freeplay mode. Je lost weer simpele puzzeltjes op door gebruik te maken van de verschillende vaardigheden van de personages en verzamelt nog meer nopjes.
Ditmaal hebben zowel Batman als Robin de mogelijkheid om op vaste plaatsen van outfit te veranderen. Hierdoor krijgen ze nieuwe vaardigheden, die je natuurlijk weer nodig hebt om verder te komen in een level.
Naast het traditionele spring en klauterwerk mag er als de Dark Knight natuurlijk flink kont geschopt worden waarbij de tegenstanders overdreven wegvliegen bij iedere ultieme klap of trap.
Houd je je aanvalsknop ingedrukt, dan kun je de Batarang een zwieper geven. Waarbij je dus locked op voorwerpen en, beter nog, tegenstanders die zich buiten je bereik bevinden.
Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een Batman game zijn de voertuigen van de Dark Knight! Je kunt dus ook weer rond crossen/vliegen/varen in de Batmobiel, Batboat en de Batwing. Dit zijn wederdom secties die je speelt met een vaststaande route en waarbij je niet de mogelijkheid hebt om uit je voertuig te stappen.

Bad man
Naast het Batman avontuur (verdeeld in drie episodes) kun je diezelfde episodes ook vanuit het perspectief van de vijand spelen. Dan kruip je in de huid van The Joker, The Riddler of The Penguin en maak je het leven van het ‘Dynamic Duo’ zuur. Erg leuk om een keertje de Bad Man uit te hangen in plaats van de Batman.
LEGO Batman is door die karakteristieke personages een stuk toffer geworden dan LEGO Indiana Jones. Verder doe je echter niet veel anders dan verzamelen, bouwen en verzamelen…En dat moet je wel liggen, natuurlijk.

Halen als...

- Je van Batman houdt (duh).
- Je Lego Indiana Jones een beetje teleurstellend vond.
- Je de Joker een toffe gast vindt.

Conclusie
Wéér een LEGO game met wéér dezelfde dingen en toch is het wéér leuk. Tja, verklaar me maar wéér voor gek.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord