Forza Horizon 2 - Review‏ 

Forza Horizon 2 - Review‏ 2014-10-16T00:43:54
Na eerder Amerika, wordt de tweede editie van het Forza Horizon-festival gehouden in Zuid-Europa. Graddus kocht een kaartje en nam zijn dagboek mee. Zit de man direct in de vakantievibe, of houdt hij slechts een kater aan het autofeestje over?

10:03 - Daar sta ik dan, middenop het festivalterrein. Overal auto's. Overal uitzinnige fans. Forza Horizon 2 is begonnen en man, heb ik er zin in! Meer nog dan de eerste editie in Colorado, geven de glooiende Italiaanse heuvels en Franse valleien me een heerlijk vakantiegevoel. Voortdurend kom ik op nieuwe plekken, aangezien het circus zich na elk championship naar onontdekt gebied verplaatst. Het knusse kustplaatsje Castelletto. Het Franse gehucht Sisteron. En als klap op de vuurpijl het mondaine Nice. Mijn God, is het hier schitterend. De zon schijnt bijna de hele tijd, maar als het dan een keer regent, zijn de fotorealistische watereffecten om van te ehm... tja, watertanden. Bijna krijg ik zin om stiekem de druppels van m'n bolide af te likken.

Ook het racen zelf is één groot spektakel. Ik neem het op tegen de Drivatar's van Tjeerd en Wouter. Een vliegtuig. En zelfs een keer tegen een focking trein. De Eurohouse op m'n autoradio houdt de vaart er lekker in, al is dat station dat louter klassieke muziek draait ook verrassend relaxed. Hallelujah!

forza horizon 2

 

On- en offroad

14:25 - Een paar uur later. Inmiddels ben ik de hele map overgereden, en zitten er aardig wat wagens in m'n garage. Meest gruwelijke aanwinst is de Hennessey Venom GT, een MONSTER van maar liefst 400,000 credits en een topsnelheid van boven de 400 km/u. Maar ach, ik verdien zóveel geld en XP-punten; die shit heb ik binnen een mum van tijd weer terug. En anders is er altijd nog de virtuele gokkast na elke level-up - de credits en nieuwe auto's vliegen je om de oren.

Oh, had ik al verteld dat die dingen echt heerlijk besturen? Of ik nu achter het stuur van een Volkswagen of een dikke Hummer stap, de physics van Forza Horizon 2 zijn zonder uitzondering supersoepel. On- en offroad. Want zelfs in een Porsche rij je nog even makkelijk een wijngaardje door. Tijdens races is het overigens wel oppassen geblazen. Voor elke actie (inhalen, driften, zonder schade rijden) krijg je punten, die opbouwen tot een combo. Maar één keer botsen en BOING, je begint weer van voor af aan.

forza horizon 2

 

Even het hoofd leegmaken

19:47 - Nog een paar uur later. Ik heb mezelf tot Horizon-kampioen gekroond. Ook is zeker de helft van m'n Bucket List afgekruist - extra challenges die Forza Horizon 2 omschrijft als 'dingen die je minstens één keer in je leven gedaan moet hebben'. Met een McLaren F1 over de Italiaanse autostrada racen, bijvoorbeeld. Zou iemand mijn flitspaalscore van 404 km/u kunnen verbeteren? Of anders lekker in een ouwe loods over schansen jumpen in een Amerikaanse pooierbak. Lachen, hoor. Er blijft genoeg te doen.

Ik vraag me alleen wel af waarom. Kampioen ben ik al. Nieuwe impulsen heb ik al een tijdje niet meer gehad. En die voortdurend herhalende roadtrips en championships gaan me toch een beetje de keel uithangen. Wat zeg je? Zijn er NOG 150 stuks? Hmmm, vind je het heel erg als ik een kleine break neem en langs de boulevard van Nice rij? Even het hoofd leegmaken, enzo. Daarnaast kan ik die irritante rotkop van fake Geoff Keighley 'de organisator' ook niet meer zien...

forza horizon 2

 

Tijd om naar huis te gaan

22:31 - De dag loopt op z'n laatste benen. En ik ook. Ik ben er klaar mee. De races voelen onderwijl als een grindfestival, en ik heb nu zóveel auto's dat ik er zelfs eentje gifgroen heb geverfd. Gewoon, uit verveling. Dus, Forza Horizon 2: het was geweldig. Ik heb genoten. Maar aan alle goede dingen komt een eind. Wanneer een vakantie in een sleur veranderd, weet je dat het tijd is om naar huis te gaan...

forza horizon 2

Conclusie 

SCORE: 82
De eerste vijf uur Forza Horizon 2 zijn fantastisch. De vijf uur daarna erg leuk. De vijf uur die daarop volgen zijn al wat minder, en weer vijf uur later kun je geen Lamborghini meer zien. Maar hé: de eerste paar dagen geniet je toch ook het meest van je vakantie?
De eerste vijf uur Forza Horizon 2 zijn fantastisch. De vijf uur daarna erg leuk. De vijf uur die daarop volgen zijn al wat minder, en weer vijf uur later kun je geen Lamborghini meer zien. Maar hé: de eerste paar dagen geniet je toch ook het meest van je vakantie?

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord