Final Fantasy X-2 HD remaster - Review 

Final Fantasy X-2 HD remaster - Review 2014-03-24T13:03:19
Tidus en kornuiten hebben in de HD remaster edities van Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 een make-over gekregen. Met hun nieuwe, gladgetrokken smoeltjes verschijnen ze nu op je PS3 en PS Vita. Is dit een facelift die de rimpels echt weg weet te werken? Florian zocht het voor jullie uit!

Final Fantasy X-2 speelt zich twee jaar na het einde van Final Fantasy X af en is een stuk lichter verteerbaar.

Yuna gaat op zoek naar Spheres, waarmee ze de schade van Sin kan herstellen. Door vreemde visioenen merkt ze dat er meer aan de hand is met de Spheres en gaat ze met oude en nieuwe characters op zoek naar de betekenis.

Aangezien je niet meer echt gebonden bent aan één locatie, biedt FFX-2 een veel meer open wereld aan. Je bent praktisch vanaf het begin vrij om te gaan waar je wil en overal waar je komt, zijn main missions, sidequests en mini-games te vinden.

 

Mooi pakketje

De gevechten in X-2 zijn veel sneller. In plaats van dat je om de beurt een aanval doet, blijft de vijand nu aanvallen. Hierdoor moet je veel sneller reageren en mag je het eigenlijk geen turn-based meer noemen.

Ook in het upgraden van je characters word je veel meer vrij gelaten, waardoor je elke job aan elk character kunt geven. Als je het leuk vindt om van iedereen een Black Mage te maken, kan dat. Het lijkt allemaal wel op FFX, maar dan zonder restricties!

Dat klinkt als een upgrade, maar dan kun je van de hele game niet zeggen. Eigenlijk is het een soort uitgebreide DLC van FFX. Alle gebieden die je bezoekt heb je al eens gezien en dat geldt ook voor het grootste deel van de items, vijanden, abilities en characters. Het mag dan een vervolg zijn, maar een gloednieuwe game kan je het niet noemen.

Het eerste deel is duidelijk de ster van de show en X-2 is een leuke andere kijk op dezelfde wereld. De games maken samen een mooi pakketje en zijn een decennium na de originele release nog steeds een dikke aanrader.

Conclusie 

SCORE: 80
Final Fantasy X-2 heeft meer de stijl van de huidige Square RPG’s en is een leuke uitbreiding op het eerste deel. De gameplay is frisser, maar door het gebrek aan nieuwe content mag je het geen volledig nieuwe game noemen.
Final Fantasy X-2 heeft meer de stijl van de huidige Square RPG’s en is een leuke uitbreiding op het eerste deel. De gameplay is frisser, maar door het gebrek aan nieuwe content mag je het geen volledig nieuwe game noemen.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord