Bully Scholarship Edition 

Bully Scholarship Edition 2012-09-17T13:15:32
Wouter was op de basisschool misschien (net) niet zo’n ettertje als Jimmy Hopkins, maar een matpartijtje hier en daar ging hij niet uit de weg. Hij voelt zich dan ook prima thuis op Bullworth Academy, een school die hem doet denken aan de tijd dat hij nog poedels als ontbijt at.

Als ik een lijst zou moeten maken van de meest relaxte games die ik de afgelopen jaren gespeeld heb, dan staat Bully toch zeker in de top drie. Beetje rondlopen over het schoolplein, af en toe een pestkop verrot schoppen, missietje doen en vervolgens een vadsige snol op haar bek pakken. Dit terwijl het ontspannen riedeltje door blijft lopen… tot in de eeuwigheid. Het is als naar school gaan en vakantie vieren tegelijk!

Ontspannen?
Dus bereidde ik me achter mijn PC’tje voor op een ontspannen herhaling van mijn tocht door Bullworth. Misschien eerst een beetje worstelen met de controls, maar zoiets duurt voor een obsessieve gamer als ik toch nooit lang? Gamen gaat voor mij immers net zo natuurlijk als neuken, alleen doe ik het veel vaker.
En inderdaad, het lopen en rondkijken in Bully PC gaat net zo makkelijk als je van knopjes drukken en muisschuiven mag verwachten. Maar zodra er wat ingewikkelder acties van je verlangd worden, is er van soepelheid geen sprake meer.

Porterdeport
Een paar voorbeeldjes: je linker Alt is eigenlijk je belangrijkste knop! Ja, dat slaat natuurlijk op kont. Daarnaast moet je, naast de WASD, zowel je rechter richtingtoetsen als je muis gebruiken. Meestal niet tegelijk, but still… dit stinkt naar een makkelijke port.
De loze besturingsshit blijft zich maar opstapelen, met als dieptepunt dat je je muis NIET kan gebruiken in de menu’s! Ik zal hierover Maarten even citeren: “dat heb ik voor het laatst in een DOS-game gezien”.

Jimmy de Neushoorn
En dus was mijn hernieuwde bezoek aan Bullworth Academy niet zo plezierig als ik had gehoopt.
Omdat ik het PS2-origineel (Canis Canem Edit) heb gespeeld, werd ik nog wel een beetje blij van de flink betere graphics, maar die zijn ook niet veel mooier dan die in de 360-versie. Jimmy is dankzij de verscherpte graphics bovendien een nog veel lelijker ventje geworden, en dat terwijl hij in de PS2-versie al een kop van een in z’n kloten geschopte neushoorn had.
Toch mag ik hem wel, die Jimmy, ondanks zijn matige PC-optreden.

Conclusie
Bully is een meesterlijk spel, maar niet op de PC. Het zijn vooral de controls die Jimmy’s puberperikelen verneuken, waardoor ik het idee krijg dat Rockstar de boel even snel heeft lopen poorten. Dat zijn we niet van jullie gewend, rocksterren!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord