50 Cent Blood on the Sand 

50 Cent Blood on the Sand 2013-07-11T11:44:09
De meeste mensen bij de PU hebben een goede smaak en redelijke manieren. JJ niet. Die eet met alleen een vork, drinkt uit de fles, valt op dom blond met grote tieten en houdt van body building. Dé persoon dus voor de review van 50 Cent: Blood on the Sand.

Iedereen doet altijd heel gewichtig over stijl en smaak. Lekker eten, mooie meubels, de juiste kleding, etc. En alhoewel ik die dingen zeker kan waarderen, prik ik ook zo door dat snobistische gedrag heen. Want de hele dag kaviaar vreten gaat vervelen. Iedereen die meer dan zes bier op heeft, gaat om vijf uur s nachts geen restaurant opzoeken (als dat al open was) maar pakt gewoon een klef broodje shoarma met een vette kwak saus. Het verschil zit ‘m alleen in het feit dat ik er openlijk voor uitkom.

Platte lol
50 cent blood on the sand 1En daarom geef ik ook gewoon toe dat ik veel fun heb gehad met die twee kwartjes gast. Want of je nu wel of niet van die vijf dubbeltjes dude houdt; 50 Cent: Blood on the Sand biedt een potje knalfun met de diepgang van een vingerhoed waar je u tegen zegt. De hersens kunnen echt op nul (waarmee men dus trouw is gebleven aan die halve euro knaap) en je gaat met die banaan.
Duizend opgewarmde lijken later denderen de credits over je scherm en heb je het hele oeuvre van die plakplaat vrijgespeeld, zowel in track als in video.

Pure hebzucht
50 cent blood on the sand 2Ik zit me nu al te verheugen op al die journalisten die wereldwijd klaar zitten om deze game intens te gaan haten. Want die goudtand is ook in dit spel zo fout als een bisschop die de Holocaust ontkent.
Het gewelddadige karakter in dit spel wordt namelijk extreem opgehemeld. Er is nul morele reden te verzinnen waarom die gast met die gouden fietsketting om zijn nek al die mensen afknalt behalve dan dat hij geen centen heeft gekregen voor een optreden in een fictief land in het Midden Oosten. Pure hebzucht dus.
Als hij ter compensatie een schedel met diamanten krijgt die kort daarop gejat wordt door een drugsbaas, breekt de pleuris uit. Want motherfucking niemand komt aan zijn motherfucking do.

Niet slecht
50 cent blood on the sand 3Maar fuck it; de game zelf, en dat zal iedereen moeten toegeven, ook al is het vol walging, kun je niet slecht noemen. Het is als Gears of War 2 meets The Club. Lineair level na lineair level knal je jezelf samen met een partner langs hordes aan bad guys.
De actie is simpel. De wapens en de bijbehorende ammo liggen overal en als de boeven er aan komen, hoor je een alarm en zie je waar dat is. Het is pure arcade run & gun met een snufje close combat (quicktime event). Beetje House of the Dead of wat moderner, Left 4 Dead-achtig.
De impact van je kogels en de explosies hakken er echt in en men moedigt jouw killing spree aan door net als in The Club punten te koppelen aan je kills. Punten waarmee je weer goodies, tracks en geld vrijspeelt.

Kotsteiltje
50 cent blood on the sand 4Als je de intellectueel gaat uithangen bij dit spel, ben ik bang dat het kotsteiltje snel zal overstromen, want het heeft allemaal de subtiliteit van een dronken Veendammer.
Politici zullen ook walgen van het spel omdat die halve dollar gast en zijn maten helemaal uit hun dak gaan als ze een bitch kapot knallen en je ook nog eens de meest gore scheldwoorden kunt vrijspelen.
Maar hoe meer ik er over schrijf, des te meer ik weet dat een hoop gasten dit leuk vinden. De hele tijd strategisch nadenken is ook niet alles; soms kan lompe actie gewoon fijn zijn. Al is het maar op je zolderkamer met de gordijnen dicht zodat je buren het niet zien…

Conclusie 

SCORE: 72
50 Cent: Blood on the Sand is als een vette kleffe frikadel. Je moet het niet te vaak eten, maar soms… (benieuwd of THQ deze kreet op de doos durft te zetten).
50 Cent: Blood on the Sand is als een vette kleffe frikadel. Je moet het niet te vaak eten, maar soms… (benieuwd of THQ deze kreet op de doos durft te zetten).

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord