2006 FIFA World Cup - review 

2006 FIFA World Cup - review 2013-07-18T13:57:54
Terwijl EA zich hopelijk nog steeds kapot schaamt voor FIFA Road to the World Cup, kunnen we nu eindelijk aan de slag met een game waarin je het WK echt kan naspelen: FIFA World Cup Germany 2006 (WCG 2006).

Qua gameplay is WCG 2006 gewoon FIFA 06 in een WK-jasje. EA zal ongetwijfeld roepen dat er veranderingen zijn aangebracht bij bijvoorbeeld het schieten (je kunt meer richting geven en de mate waarin je vrijstaat bepaalt het succes van het schot) en dat het passen lastiger is, maar mij viel het nauwelijks op. Het zijn marginale aanpassingen.

In dit geval is dat geen negatieve opmerking want waar EA in het verleden elke FIFA van de grond af aan opnieuw opbouwde, kan ik nu voortborduren op gameplay die me bevalt.

Immers, het voelt, zoals ik in de review van FIFA 06 destijds al aangaf, allemaal erg als Pro Evo aan. De game kent dezelfde besturing, dezelfde radar en dezelfde camerapositie.

Deze geslaagde make-over zorgde er voor dat FIFA na lange tijd weer eens een dikke 8 van ons kreeg. En die dikke acht ontvangen ze nu ook weer.

PASSIE

Wel veranderd zijn (logischerwijs) het uiterlijk en de spelmogelijkheden. Om te beginnen met het eerste: WCG 2006 is net als FIFA 06 enorm sfeervol. Uit alles blijkt de passie voor het spelletje en het WK.

Zo kun je tijdens het WK een speciale WK-krant bekijken, de atmosfeer in de stadions is intens met juichend publiek compleet met vlaggen en confetti, tijdens de laatste wedstrijd van de voorronde word je (spannie, spannie) op de hoogte gehouden van de andere poulewedstrijd en de 40 ‘Historical World Cup Scenarios’ zijn een fraai eresaluut aan roemruchte wedstrijden uit het verleden. Jammer dat je die scenario’s dan wel weer met het huidige spelersaanbod moet afwerken.

 

WERELDKAMPIOEN

Minpunt zijn de graphics. Ondanks de mogelijkheden van de Xbox 360 zien de spelers er uit als pokdalige zombies en is de animatie soms schokkerig. Ook zijn de velden wel erg groen.

Maar ja, lekker belangrijk; bij footies gaat het om gameplay en die is in orde. Ik ben in ieder geval wereldkampioen geworden met Oranje en dat is iets wat Van Basten straks, ben ik bang, niet kan zeggen.   

Conclusie 

SCORE: 85
Ik ben bang dat deze FIFA de enige kans wordt om Oranje naar de wereldcup te leiden. En daar kan ik gezien de kwaliteit van dit spel mee leven... zo lang Duitsland of Italiƫ maar niet winnen...
Ik ben bang dat deze FIFA de enige kans wordt om Oranje naar de wereldcup te leiden. En daar kan ik gezien de kwaliteit van dit spel mee leven... zo lang Duitsland of Italiƫ maar niet winnen...

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord