Vampyr - E3 2016 Mini Preview 

Vampyr - E3 2016 Mini Preview 2016-06-17T11:43:21

WAT IS HET?

De nieuwe game van DontNod, de makers van Life is Strange, lijkt voor geen fuck op hun vorige titel. Hierin is de speler namelijk een vampier die tegelijkertijd een dokter is, en op strooptocht gaat in het Londen van 1918. Hij knokt met vampierjagers in gevechten die vrij simpel overkomen, maar belangrijker nog: de Vampyr zuigt nekken leeg van de burgers van Whitechapel. Hiermee beïnvloedt de speler direct de bevolking van de stad, maar niet alleen de hoeveelheid. Want elke burger heeft een baan, relaties en bezittingen, waardoor de samenstelling van de gemeenschap verandert als er eentje leeggezogen in de goot gedumpt wordt. Dus moet vampierdokter Jonathan E. Reid niet alleen moorden, maar ook mensen genezen om zo de bevolking in balans te houden. Terwijl hij ondertussen ook nog even het mysterie van waarom hij vampier is, en waarom deze bloedzuigers überhaupt bestáán moet oplossen.

Vampyr

                 

WAAROM IS HET VET?

Het is fijn om weer eens vampier te zijn! Toch? Bovendien is het concept van een levende gemeenschap waar je zowel op positieve als negatieve manier invloed kunt uitoefenen, een zeer interessante. Zeer benieuwd hoe diep dit systeem gaat en wat de mogelijkheden en de grenzen zijn.

                    

WAAROM IS HET NIET VET?

De combat lijkt niet heel boeiend en helaas heeft ook Vampyr weer last van beroerde performance capture, net zoals Life is Strange. Daarnaast heb ik geen flauw idee hoe de wisselwerking is tussen Reids zoektocht naar de oorsprong van vampiers en het balanceren van de bevolking van Whitechapel/Londen. Maar goed, dit zijn meer onbeantwoorde vragen dan echte nadelen.

Vampyr

                     

GAAT DEZE GAME SCOREN?

Life is Strange was een onverwachte hit, dus zijn vele oren gespitst als de naam DontNod valt. Bovendien ga ik er een beetje vanuit dat vampiers nog steeds wel wat aantrekkingskracht hebben op de gamende mensch…
     

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord