Titanfall 2 - Preview 

Titanfall 2 - Preview 2016-08-16T16:36:11
Jetlag of niet; Alie mocht flink aan de bak met de multiplayer van Titanfall 2. Ze speelde in L.A. de tech test die jullie binnenkort ook kunnen checken. Gelukkig voor haar was er daarnaast eveneens tijd gereserveerd om chill achterover te leunen en een demo van de singleplayer te checken.

Vroeg opstaan, is niets voor mij… Vroeger kwam ik al standaard te laat op school en mijn keuze voor een bestaan als freelancer heeft ook zeker met mijn ritme te maken. Het enige waarvoor ik mijn wekker op het onheilige tijdstip van vier uur ’s ochtends zet, is een tripje voor PU. In dit geval stond het betreffende tripje in het teken van Titanfall 2, dat ik bij ontwikkelaar Respawn Entertainment in L.A. mocht checken. Met een fikse jetlag en een grote bak koffie waagde ik me aldaar aan de FPS, die minstens net zo leuk, snel en innovatief lijkt te gaan worden als zijn voorganger.

Mijn Titanfall 2-tripje was opgebouwd uit drie onderdelen: de uitgediepte multiplayer, zogenaamde networks, waardoor samenspelen met gelijkgestemden gemakkelijk gemaakt wordt, en de toevoeging van een singleplayer campaign.

Titanfall 2

   

De multiplayer tech test

Mijn hands-on met de multiplayer van Titanfall 2 liet ons alvast de tech test spelen, waarmee jullie binnenkort ook aan de slag kunnen. Deze tech test bestaat uit twee maps en drie modi. In Bounty Hunt moet je drie waves aan vijanden uit de weg ruimen, waarbij de laatste vijand van elke wave een Titan is. Door deze Bounty te verslaan, kun je flink wat punten voor je team scoren.

Daarnaast mochten we een 8 versus 8-modus (Pilots vs. Pilots) checken. Hierin kunnen onmisbare Pilot-skills, zoals omgaan met de grappling hook, geoefend worden en kun je met de nieuwe wapens en abilities eindeloos prutsen aan je load out. In de derde gamemodus, genaamd Armed Hardpoint, maak je ten slotte kennis met de nieuwe Titans, die allemaal andere persoonlijkheden en abilities hebben.

   

Mijn favoriet <3

Van de drie modi die ik tijdens mijn Titanfall 2-tripje mocht checken, was Armed Hardpoint mijn favoriet. Sowieso ben ik groot fan van het veroveren van basissen en het uitvechten van de controle hierover, maar daarnaast gaat er toch echt niets boven het moment waarop je een Titan kan oproepen en als grote, krachtige machine dood en destructie mag zaaien.

Al stampend verplaatste ik me door het uitgestrekte landschap. Aangezien ik voor het eerst sinds lange tijd weer plaatsnam in mijn exoskelet was ik nog enigszins onzeker… Vanachter elk rotsblok kon immers zomaar een Pilot tevoorschijn komen sprinten. Ik herinnerde me echter dat ik nu weliswaar veel logger was, maar ook meteen veel machtiger dan zo'n snelle, maar kwetsbare Pilot. Hoogste tijd om mijn vuuraanvallen eens te checken.

In de tech test heb je de beschikking over twee Titans. Deze staan beide in het teken van een element, zo heeft Titan Scorch de beschikking over vuuraanvallen, die met elkaar stacken, en werkt Ion op basis van energie, zodat deze een reusachtige laserstraal op kan roepen.

Titanfall 2

   

Strategische verdieping

Strategie is het grote kernwoord van de multiplayer van Titanfall 2. Het voornaamste verschil tussen de multiplayer van de eerste game en die van zijn opvolger schuilt in de vrijheid van speelstijl. De matches in Titanfall 2 zijn minder reactief; het draait in veel grotere mate om het maken van strategische keuzes. Dit zie je terug in het diepere progressiesysteem, de nieuwe abilities, en de opzet van de modi en maps.

Het duidelijkste voorbeeld betreft echter de eerdergenoemde toevoeging van verschillende Titans. In totaal zullen er zes Titans speelbaar worden, die voor strategische verdieping moeten zorgen.

Titanfall 2

   

Gezellige networks

Een van de andere vernieuwingen aan multiplayer betreft de toevoeging van zogenaamde networks. Kortgezegd zijn networks een soort van communities, waarin je tussen de matches door rond kunt hangen. Je kunt je bij een of meer verschillende networks aansluiten of er zelf eentje oprichten. Titanfall 2 belooft dankzij deze toevoeging een meer sociale game te worden, waarin je met gelijkgestemde zielen kunt optrekken.

Aangezien een aantal van de grootste kritieken op de eerste Titanfall-game te maken hadden met het gebrek aan ondersteuning van bijvoorbeeld private matches, lijkt het erop alsof de mensen bij Respawn Entertainment goed hebben geluisterd naar hun publiek. Ook de toevoeging van een singleplayer wijst sterk in deze richting...

Titanfall 2

   

Op velerlei verzoek

Daar waar zijn voorganger alleen een (online) multiplayer bood, trek je er in Titanfall 2 ook solo op uit. Spelers wilden meer te weten komen over het verhaal en universum van de shooter, zodat ontwikkelaar Respawn Entertainment er op velerlei verzoek voor gekozen heeft een singleplayer modus toe te voegen.

Helaas heb ik de singleplayer niet mogen checken, maar desalniettemin is er best wat op te maken uit de demo die ik te zien kreeg in L.A.
De simpele voetsoldaat Jack Cooper heeft een grote droom: Pilot worden. Gelukkig voor Jack is daar Captain Lastimosa die hem wil trainen om deze droom te verwezenlijken. Helaas heeft het lot anders bepaald... Na een zware crash lig je bewusteloos in de jungle. Als je bijkomt, staar je naar een stel roofdieren dat naar je benen hapt. En ondanks dat Captain Lastimosa er zelf ook slecht aan toe is, weet hij je met een paar verlossende schoten te redden. Je snelt naar hem toe, maar het is al te laat; het enige dat je hem nog hoort zeggen, is dat hij jou zijn gear en Titan nalaat.

   

Twee principes

Wanneer je Titanfall ontleedt, merk je dat er twee principes aan de basis van de game liggen, namelijk: 1) de relatie tussen Pilot en Titan, en 2) het freerunnen. In theorie lenen deze twee principes zich natuurlijk perfect voor een singleplayer campaign. De uiteindelijke vorm waarin men deze gegoten heeft, verbaasde echter ook ontwikkelaar Respawn Entertainment zelf.

Om te kunnen genieten van het avontuur van Jack Cooper is het niet nodig om jezelf op te peppen met drie blikjes Red Bull. Hiermee is het solo-avontuur heel anders geworden dan de snelle en hectische multiplayer. Dat gaat zelfs zo ver dat je als een ware avonturier puzzels oplost, de omgeving verkent en gespreksopties kiest, zonder dat je constant onder vuur ligt.

Titanfall 2

   

Over alle drie elementen die tijdens mijn Titanfall-tripje besproken werden, ben ik enthousiast. Niet alleen speelde de multiplayer lekker weg, is het handig om via networks met vrienden af te spreken of nieuwe vrienden te maken, en lijkt er veel aandacht te zijn besteed aan de singleplayer; het is vooral het feit dat ontwikkelaar Respawn Entertainment oprecht geluisterd heeft naar de kritieken op hun eerste game, dat me het vertrouwen geeft dat Titanfall 2 zijn reeds toffe voorganger wel voorbij zou kunnen streven.

Titanfall 2 is vanaf 28 oktober te checken op PC, Xbox One en ditmaal ook op PS4.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord