The Sims 4: Eco Lifestyle preview – Seks in een afvalcontainer 

The Sims 4: Eco Lifestyle preview – Seks in een afvalcontainer 2020-05-26T10:56:34
Mensen hebben het niet door, maar onder de radar is The Sims een van de meest edgy gamefranchises die er bestaan. Kijk maar naar de aankomende uitbreiding, Eco Lifestyle, waarin Sims kunnen sterven aan een aanval van duizenden vliegen! Dat is pure horror, mensen.

Het leven van een verse Sim die net uit de CAS (Create A Sim) komt rollen is niet makkelijk. De digitale mensjes zijn vaak oncomfortabel door een gebrek aan fatsoenlijke meubels en hebben meestal een vieze smaak in de smoel van dat ranzige eten dat ze door hun strotten moeten duwen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat lauwe water in die crappy douchecabines! Nee, hun bestaan is vaak een doffe ellende, en het is een wonder dat ze nog uit hun harde bedden kunnen komen om aan het werk te gaan voor een kutloontje. Maar eigenlijk is het leven van zo’n nieuwe Sim een makkie, een zomers wandelingetje in het park, vergeleken met eentje die ‘Off the Grid’ leeft in deze uitbreiding!

sims

Eco-ellende

Ze houden van de wereld, daar bij Maxis, want na het milieuvriendelijke gebaar dat de studio maakte met de Tiny Living Stuff Pack, gaan ze een stukje verder met Eco Lifestyle. Ik mocht deze Expansion Pack (de grootste vorm van uitbreidingen die The Sims 4 biedt, naast de medium Game Packs en de kleine Stuff Packs) uitproberen en maakte daarvoor twee Sims aan die zeer met de wereld begaan zijn: Eva Green en Elaine Benes. Ik koos een huis voor hen in het nieuwe Evergreen Harbor, en dat is waar de ellende begon... Want hun huis was beschikte niet over dingen die ik, in mijn geprivilegieerde brein, als primaire levensbehoeften beschouw: elektriciteit, gas en water. Ondanks dat Eva en Elaine beiden veel liefde hebben voor de natuur en levensaspiraties erop nahouden die alles te maken hebben met het nalaten van een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, haalden ze een tuff life op hun hals!

sims

Eco-zingeving

Iemand die ‘Off the Grid’ leeft in The Sims 4: Eco Lifestyle heeft een aantal flinke problemen. Zo zijn er alleen zeer korte douchesessies mogelijk, aangezien ze een beperkte hoeveelheid water hebben. Reden tot genoeg negatieve moodlets! Ook eten is lastig, want een koelkast die zonder stroom werkt is knetterduur en een kookstel heeft gas nodig, dus dat is vooralsnog ook geen optie. Dus ja, smerige tomatensoep en veggie burgers van de BBQ, dat is wat Elaine en Eva maar in hun Sims-smoeltjes moesten douwen. Ze werden er niet blij van… Oh en het gebrek aan een televisie of andere vormen van entertainment, dat werd ook schrijnend!

Gelukkig werd het Ecologische Leven beter toen ik een Fabricator kocht. Dat is een soort futuristische 3D-printer die een beetje doet denken aan de intelligente robotarm die Tony Stark in de Iron Man-films gebruikt om zijn high tech outfits mee te ontwikkelen. Al snel maakte Eva allerlei meubels met behulp van dit soms nogal opstandige apparaat, die ze voor niet onverdienstelijke aantallen Simoleons verkocht. Ondertussen ging Elaine, vaak gespannen door haar Off the Grid-levensstijl, elke dag naar haar werk als civil designer, een nieuwe carrière waarvoor ze in haar vrije tijd nietsvermoedende Sims lastigvalt met het presenteren van projecten die ze op haar gratis gekregen tablet maakt. Langzamerhand begint het leven van de Sims een beetje zin te krijgen!

sims

Eco-verbetering

Het ding van The Sims is altijd dat alles altijd beter gaat als je geld hebt, en dat geldt (no pun intended) ook voor Eco Lifestyle. Op een gegeven moment kopen Eva en Elaine namelijk een watervanger waarmee ze langer kunnen douchen, gooi ik een groter zonnepaneel op hun dak waardoor er eindelijk gecomputerd kan worden en oh ja, die enorm dure koelkast die werkt zonder

stroom? 2.500 Simoleons lichter en de dames kunnen eindelijk een beetje fatsoenlijk eten. Zelfs de buurt verbetert zichtbaar, want een ander nieuw ding aan Eco Lifestyle is de zogeheten ‘N.A.P.’: een plan waar Sims op kunnen stemmen en ervoor zorgt dat er bepaalde verbeteringen doorgevoerd worden in het woongemeenschap.

Het is een geinig idee waardoor bijvoorbeeld smog verdwijnt of verschijnt, afval op de straat vermenigvuldigt of vermindert en andere elementen in Evergreen Harbor zichtbaar veranderen. Het meest directe effect op mijn Sims nadat ze gestemd hadden op een N.A.P. om de buurt te verbeteren (sommige zijn minder gericht op het milieu, maar op technologische ontwikkeling) is dat ze niet meer hoesten alsof ze een middeleeuwse ziekte hebben als ze buiten staan, inclusief het verdwijnen van een moodlet waarmee aangegeven wordt dat de lucht niet bepaald fris is. Yup, op een gegeven moment is dat Off the Grid-leven zo gek nog niet…

sims

Eco-onlogisch

Het was een tijdje geleden dat ik The Sims 4 een slinger had gegeven, maar Eco Lifestyle heeft me weer doen laten beseffen hoe extreem makkelijk het is uuuuuuuren kwijt te raken in die game. Want hoe verder je komt, hoe verder je je Sims ontwikkelt en hoe rijker je ze maakt, des te meer grappige animaties, objecten en mogelijkheden je ontdekt. Zo stuitte ik bijvoorbeeld op het feit dat je Sims insecten kunnen kweken en eten, dat ze seks kunnen hebben in een dumpster en dat je letterlijk ALLES in een recycler kan gooien, inclusief die rottende tomatensoep die je toch niet meer gaat eten. Misschien wel het mooiste aan deze uitbreiding is dat het geen herhalingsoefening is van voorgaande delen - wat Discover University, Seasons en vele andere bijvoorbeeld wel zijn - dat ook nog eens een belangrijke boodschap met zich meedraagt. Love thy Planet, peeps!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord