Skylander Swap Force - preview 

Skylander Swap Force - preview 2013-08-05T10:44:17
Eind dit jaar krijgt de succesvolste gameserie van dit moment een vervolg met Skylanders: Swap Force. We vroegen de oom van het kleine neefje van Ward in hoeverre de nieuwe game ook daadwerkelijk iets nieuws brengt.

Als ik bij mijn zus op bezoek ga, zie ik mijn neefje standaard met een tablet, Wii U of DS in zijn handen. Dat doet hij al sinds ie zindelijk is, en volgens mijn zus lijkt hij dan ook erg op zijn gekke oom die over computerspelletjes schrijft.

Mario is zijn held, Pokémon is okay, maar Skylanders is toch echt de shit waar je tegenwoordig mee op de proppen moet komen.

Zelf vind ik de avonturen van Spyro en zijn vriendjes niet uitdagend genoeg, maar om ze samen met die kleine drol van m’n zus te spelen, is fantastisch. Ik ben zelfs een beetje jaloers dat deze game nog niet bestond toen ik zo jong was als hij. Ik moest het doen met Flippo's uit een zakkie chips.

Skylander Swap Force

Swap Force

Eind dit jaar kunnen m’n neefje en ik samen los met de nieuwe Skylanders: Swap Force, een geheel nieuw avontuur met een lading nieuwe figuren waarmee het zoontje van m’n zus ongetwijfeld weer gaat laten zien hoe creatief hij op zijn leeftijd al is.

Het ding van Swap Force is namelijk niet alleen het verwisselen van poppetjes om zo nieuwe gebieden vrij te spelen, maar je kan de nieuwe Skylanders, die nu bestaan uit twee delen, eindeloos met elkaar combineren.

Ieder poppetje bestaat uit een boven- en een onderkant en de combinatie bepaalt welke nieuwe held je in de game krijgt. Zo heb je bijvoorbeeld de nieuwe personages Stink Bomb en Night Shift die je kan combineren tot Night Bomb en Stink Shift.

De bovenkant bepaalt daarbij hoe je vecht en de onderkant hoe je loopt en welke speciale kracht je hebt.

Skylander Swap Force

Verzameldrift

Het immense succes van Skylanders is natuurlijk niet alleen te danken aan de games, maar vooral ook aan de fysieke poppetjes die je kunt sparen en tevens dienen als je save game (lekker makkelijk als je op bezoek gaat bij vrienden).

In totaal zullen er, net als bij Giants, verspreid over de maanden na de release van Swap Force rond de vijftig nieuwe poppetjes uitkomen. Daarvan zijn er zestien Swap Force Skylanders, zestien nieuwe normale poppetjes en krijgen we ook zestien nieuwe variaties op bestaande poppetjes.

Skylander Swap Force

Lijfsbehoud

Vanwege de nieuwe Swap Force Skylanders zul je een nieuwe Portal moeten aanschaffen; de oude herkennen namelijk de losse onderdelen niet, die overigens prima aan elkaar blijven zitten dankzij een magneet. Het maakt het swappen super simpel, maar de nieuwe helden helaas onbruikbaar in de vorige twee Skylander games.

Wel kun je alle oude poppetjes, ook de Giants, gebruiken in Swap Force. Daarbij blijven al je statistieken behouden, en zijn er nieuwe spullen die je vrij kunt spelen voor je oude favorieten.

Wel zo fijn, want het zou vervelend zijn als de oude verzameling van mijn neefje ineens nutteloos zou zijn geworden en ik dat aan hem uit zou moeten leggen. Hij vindt het sowieso al vervelend genoeg dat de Giants niet met de eerste game werken.

Verwachting Ward

Dankzij de het combineren van de helften van de nieuwe Skylanders brengt Swap Force nog meer variatie en creativiteit. Bereid je echter wel voor op het trekken van je portemonnee voor de bijna onvermijdelijke aanschaf van de poppetjes.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord