Shadow of the Tomb Raider – Preview 

Shadow of the Tomb Raider – Preview 2018-08-10T16:03:50
Al ruim 20 jaar wordt Florian erg blij van Lara Croft en op een event kon hij al een paar uur stoeien met de nieuwste versie van de ultieme game babe, in Shadow of the Tomb Raider.

Na Tomb Raider in 2013 en Rise of the Tomb Raider in 2015, is Shadow of the Tomb Raider het laatste deel uit deze trilogy, waarin we Lara hebben zien opgroeien tot de Tomb Raider die ze nu is geworden. In Shadow of the Tomb Raider is Lara dan ook een stuk volwassener en zit ze duidelijk lekker in haar rol van de baddass zoals we haar kennen. Ze is stoer, rauw, duister, meedogenloos, een beetje over de zeik en zelfs een tikkie luguber. Ze geeft geen fuck en mijn god, die attitude staat haar goed!

Lara1


Bikkelharde tante

In het eerste deel van de trilogy had de jonge Lara behoorlijk wat moeite met geweld, maar aangekomen in Shadow of the Tomb Raider is ze uitgegroeid tot een bikkelharde tante, die op momenten zelfs een beetje bitchy genoemd kan worden. In plaats van dat ze wordt opgejaagd, is Lara nu zelf de predator, die zich door de vele stealth elementen bijna onzichtbaar door de bosrijke gebieden kan bewegen. Zo kan ze zich nu bijvoorbeeld volledig insmeren met modder (sexy!) om op te gaan in bepaalde achtergronden met dezelfde donkere kleur. Of klimop gebruiken om in te verdwijnen, dat tegen de muren aangroeit.

Lara2

Wat verder meteen opvalt zijn de super gelikte graphics, holy shit. De vorige Tomb Raider games waren ook niet bepaald lelijk, maar Shadow of the Tomb Raider gaat er in alle opzichten dik overheen. De licht effecten zijn werkelijk prachtig en creëren meteen een vette sfeer in de bossen en in de vele tombs die je kunt bezoeken. Daarnaast is Lara zelf nog nooit zo mooi in beeld gekomen en het personage lijkt een stuk meer op Camilla Ludington, de actrice die de stem van Lara inspreekt en zorgt voor de motion capture. En ja, dat is een goed ding, want Camilla is B-E-A-Utiful!

Shadow of the Tomb Raider
    
Apocalypse

De gameplay is vertrouwt, maar er zitten wel wat meer lagen in. Dit heeft te maken met het verhaal in Shadow of the Tomb Raider. Zonder al te veel te verklappen, maakt Lara aan het begin van de game een keuze, die ze beter niet had kunnen maken. Hierdoor ontstaat er een ware apocalypse, waarin ze te maken krijgt met extreem weer, zoals aardbevingen, vulkaan uitbarstingen, onweersbuien en zelfs tsunami’s. Dit soort natuurverschijnselen zal je meerdere malen tegenkomen tijdens je avontuur, wat zorgt voor belachelijk spectaculaire gameplay elementen. Nathan Drake zou trots zijn, dat niveau.

Lara3

Daar staat dan weer tegenover dat er in Shadow of the Tomb Raider meer gepuzzeld kan worden, in de vele verschillende tombs die je tegenkomt. Klimmen en klauteren en het omzetten van switches van oeroude machines is dan aan de orde van de dag en de tombs die ik heb gezien waren allemaal uitdagend en origineel, zowel de verplichte die je tijdens het verhaal tegenkomt, als de vele extra tombs die je kunt bezoeken door side quests.

Shadow of the Tomb Raider

  
Uitvergroot

Shadow of the Tomb Raider belooft de grootste Tomb Raider game ooit te worden als het gaat om game oppervlak, dorpjes, NPC’s en side quests, met de grootste open wereld hub tot nu toe. Het begin van de game is dan ook een stuk meer scripted, dan de vrijheid die je uiteindelijk hebt. Een beetje hetzelfde als in de vorige Tomb Raider games, maar dan nog verder uitvergroot.

Lara4

Is Shadow of the Tomb Raider niet gewoon meer van hetzelfde? Tot op zekere hoogte zeker, maar dat is in dit geval helemaal geen slecht ding. Lara blijft fresh, de gameplay is geperfectioneerd, de game ziet er verbluffend mooi uit, er zit een shitload aan extra content in en bovendien speelt de game heerlijk weg. Wat mij betreft is dit helemaal niet het einde van de trilogy, maar voor ik me daar echt zorgen over moet maken, ga ik keihard genieten van de game, die 14 september in de winkels ligt. Dit kan haast niet meer mis gaan, dit wordt de vetste Tomb Raider game uit de trilogy!

Shadow of the Tomb Raider

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord