Saints Row: The Third Remastered - De paarse dildo is terug 

Saints Row: The Third Remastered - De paarse dildo is terug 2020-03-26T15:54:08
Saints Row: The Third is volgens velen de beste game in de openwereldreeks. Het is dan ook geen verrassing dat juist dat spel nu van een remaster wordt voorzien. Michel woonde een virtuele presentatie bij waarin de remaster voor het eerst getoond werd en heeft wel zin in een potje ouderwets knallen in een open wereld.

Het zijn vreemde tijden. Hoewel Saints Row: The Third pas net is aangekondigd, vond de presentatie over de game voor de pers in maart plaats. Het was de avond dat premier Rutte een ‘intelligente lockdown’ aankondigde. Waar we als PU-redactie normaliter fysiek een presentatie bijwonen – in het buitenland of gewoon ergens in ons vertrouwde kikkerlandje – kreeg de wereldwijde pers nu een streaminglink in de mail en werden we ondertussen aan een Discord-kanaal toegevoegd om vragen aan de ontwikkelaar te stellen. 

Saints Row The Third Remastered

Logisch natuurlijk, want de gezondheid van alle betrokkenen staat voorop. Wat mij opviel na het wennen aan deze nieuwe constructie is dat het eigenlijk enorm fijn werken was. De presentatie verliep min of meer zoals dat in het echt zou gebeuren, we konden gewoon onze vragen stellen waar live op gereageerd werd en ik kon met de livestream op het ene scherm met het grootste gemak op een ander scherm aantekeningen maken. Wellicht dat we – wanneer de coronacrisis eenmaal voorbij is – wereldwijd eens moeten nagaan of we onze manier van werken niet geheel anders kunnen vormgeven. Of mensen in ieder geval die optie bieden. Keuzes zijn fijn, keuzes zijn goed.

Realisme versus arcade

Die keuzevrijheid stel ik ook tijdens het gamen op prijs. Ik ben een groot fan van Rockstars openwereldgames. Ze worden steeds grootser en realistischer, met als huidige hoogtepunt natuurlijk Red Dead Redemption 2. Rockstar-games vertellen tegenwoordig epische verhalen met sterke personages. Onder het mom van realisme hebben veel acties die je maakt steeds duidelijkere consequenties, en heb je soms een dagtaak aan elementen die er eigenlijk niet toe doen, van een warm bad nemen tot je paard verzorgen. Ik dig dat wel, maar ik heb er niet altijd zin in. Soms wil ik de keuze hebben om gewoon ouderwets, zoals negentien jaar geleden op de PlayStation 2, in een open wereld rond te scheuren, voetgangers tegen mijn bumper aan te laten knallen en alles en iedereen om mij heen aan gort te schieten. Zónder die realistische consequenties en poespas.

Saints Row The Third Remastered

Dus welkom terug, Saints Row. De reeks is altijd al een prima tegenhanger van de GTA-serie geweest, zeker sinds Rockstar steeds meer inzet op het vertellen van verhalen en het bieden van realisme. Het is niet zo dat de Saints Row-games géén verhaal hebben, het is meer dat die verhalen vaak compleet over de top en eigenlijk ook helemaal niet zo belangrijk voor de gehele ervaring zijn. Deze openwereldgames draaien om pure fun, om in het rond te knallen tot de straten zijn gevuld met lege patronen, om gekke pakjes aantrekken en met een paarse dildo je omstanders van een aantal goed getimede bitch slaps voorzien.

Dezelfde game…

Saints Row: The Third Remastered is qua inhoud en gameplay precies dezelfde game als de originele Saints Row: The Third. Hetzelfde verhaal, dezelfde dialogen, dezelfde personages en dezelfde spelwereld. Alle wapens, alle voertuigen en alle missies, inclusief alle DLC die er later voor is verschenen. Verwacht geen nieuwe gameplaysegmenten of speciaal voor de remaster toegevoegde wapens: dit is het originele spel in een nieuw jasje.

Saints Row The Third Remastered

Dat betekent dus dat je wederom met de Saints-bende de stad Steelport aandoet, waar de gangleden langzaam maar zeker in ware beroemdheden veranderen, maar ondertussen het moet opnemen tegen de Syndicate – een overkoepelende naam voor de verschillende gangs in deze stad. Dat betekent ook dat de ene na de andere actievolle missie je om de oren vliegt, met explosies en geweld dat niet zou misstaan in een gemiddelde Michael Bay-film. Het is vergelijkbaar met hoe je vroeger Grand Theft Auto 3 op de PS2 opstartte: niet om een verhaalmissie te doen, maar om gewoon lekker een uurtje rond te crossen door de stad en te kijken hoeveel chaos je kon aanrichten.

…in een nieuw jasje

Natuurlijk is er wel wát veranderd in deze remaster, en dat is het technische aspect. Saints Row: The Third kan, afgaande op de eerste trailers en het gameplaysegement dat we mochten aanschouwen, nu door voor een current-gen titel. De moderne lichteffecten maken een wereld van verschil en geven Steelport een realistischer uiterlijk. Juist daardoor zijn de over-de-top situaties nog nadrukkelijker aanwezig, omdat ze zo mooi in contrast staan met de realistisch ogende omgeving.

Saints Row The Third Remastered

Tijdens de presentatie vlogen de technische termen mij om de oren. Cube map reflections, verbeterde textures en character models, god rays, motion blur. Het zal allemaal wel, ik weet alleen dat het enorm prettig oogde. Vooral de ontploffingen vielen in positieve zin op: die worden werkelijk episch in beeld gebracht en zien er levensecht en kleurrijk uit. Niet onbelangrijk in een spel waarin ontploffingen zo’n belangrijke rol spelen.

Ik heb er dus weer zin in. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten: Saints Row: The Third Remastered verschijnt op 22 mei voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game bevat zowel de singleplayermodus als de twee speler co-op modus (online, niet via splitscreen). De oude vertrouwde gameplay is terug, de complete soundtrack is terug (ik kan Kanye Wests Power niet meer horen zonder aan Saints Row te denken), en ook niet onbelangrijk: die grote paarse dildo zit er natuurlijk ook weer in. Tijd om wat onschuldige voorbijgangers van een bitch slap te voorzien.

Saints Row The Third

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord