Metal Gear Solid: The Twin Snakes - preview 

Metal Gear Solid: The Twin Snakes - preview 2013-06-26T13:40:30
Metal Gear Solid: The Twin Snakes is een overzetting van het PlayStation spionnenspel Metal Gear Solid naar de GameCube. Sommigen zouden het een poort noemen, ik noem het liever een overzetting. Waarom? Omdat het woord poort in de meeste gevallen een negatieve bijsmaak heeft. En negatief kan en mag ik niet zijn na het spelen van deze preview versie.

Tijdens het spelen plaagden zoete herinneringen mij, ze maakten alles wat ik reeds meegemaakt had mooier dan het ooit geweest was. Vaag herinnerde ik mij het verhaal nog. Over Snake, zijn broer en hun vader Big Boss. Over die grote robot Metal Gear Rex, slechteriken als Revolver Ocelot, Raven, Sniper Wolf en Psycho Mantis. Maar ook die grappige ontwikkelingen in het verhaal, de vreemde dingen die je moest doen met je controller en het hoesje van het spel. Of het bekijken van het achterwerk van soldaten. Het kwam allemaal weer terug en de situaties die ik in het spel zag, kwamen overeen met mijn herinneringen. Alles leek te kloppen en er verscheen een glimlach op mijn gezicht.

Nieuw

Ondanks dat Silicon Knights / Konami het spel haast één op één heeft overgezet, met uitzondering van die mooiere graphics, was er natuurlijk wel ruimte voor wat nieuwe dingetjes. Zo zijn er enkele zaken uit Metal Gear Solid 2 gebruikt in dit sluipspel voor de kubus.

Al na de E3 wisten we te melden dat je gebruik kunt maken van het eerste persoonsperspectief, waardoor mikken een stuk makkelijker wordt. Ook kun je gedode soldaten in kasten opbergen of er zelf inklimmen om je te verstoppen. En wat te denken van het hangen aan randen om zo uit het zicht van de bewakers te blijven of om even snel een verdieping omlaag te springen.

Maar er is meer want we zien eveneens enkele wapens uit MGS2 terug. Zo herkennen we het pistool en het sluipschuttersgeweer met slaappijltjes. Spullen die duidelijk goed van pas komen, zeker de pijltjes, als je even snel ergens langs wilt glippen zonder te doden. Maar ook kun je, net als in MGS2, dogtags sparen en kun je rekenen op de nodige humor.

Smullen

Silicon Knights heeft mooi werk afgeleverd en wat mij betreft mogen ze meer spelletjes op deze wijze overzetten. Het verhaal is namelijk intact gebleven, de plotwendingen kloppen, de karakters zijn verbluffend neergezet door de krachtig ingesproken teksten en ook de filmpjes zijn een genot om naar te kijken. Met name het filmpje na het gevecht met Revolver Ocelot, de fans weten wat ik bedoel, is nog mooier dan ‘t in mijn herinnering was achtergebleven.

Inmiddels heb ik de gehele preview versie doorgespeeld en heb ik me al een aardig beeld kunnen vormen. Ik durf al haast te verklappen dat dit een niet te versmaden spel voor de Cube bezitters gaat worden en ook de MGS fans zullen smullen… maar dit laatste hebben jullie niet van mij.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord