Nintendo land preview 

Nintendo land preview 2012-10-10T10:10:08
Natúúrlijk is het teleurstellend dat Nintendo de Wii U niet in de markt zet met een grootse Zelda of meeslepende Metroid, maar in plaats daarvan de minigameverzameling Nintendo Land lanceert. Toch vond Jurjen vier redenen om enthousiast te worden van deze release.

1. Asymmetrische multiplayer

Vroeger wel eens verstoppertje gespeeld? Dan weet je precies wat asymmetrische multiplayer inhoudt. Zoals je vroeger één zoeker en diverse verstoppers had, heb je nu één speler met de GamePad en maximaal vier spelers met een gewone Wii-controller. Net als bij verstoppertje doet die ene speler iets anders dan de rest. In Luigi’s Ghost Mansion is één speler bijvoorbeeld een spook dat alleen op de GamePad zichtbaar is, en dus niet op het tv-scherm waar de rest naar kijkt. Aan de andere spelers de taak het spook in hun zaklamplichtbundels te vangen. In Animal Crossing: Sweet Day moeten vier spelers snoep verzamelen en voorkomen dat de asymmetrische speler die de twee wachters bestuurt ze insluit. Het feit dat de speler met het GamePad-scherm meer ziet dan de rest, schept steeds weer verrassende situaties en dwingt de samenwerkende spelers tot hardop overleggen, schreeuwen en joelen.

2. Groter dan je denkt

Takamaru’s Ninja Castle is het meest obscure spelletje en inhoudelijk ook de minste. Je moet met je vinger over het GamePad-scherm vegen om ninjasterren naar doelwitten te smijten, dat soort werk. Het doet denken aan de spelletjes van Wii Play, de suffe verzameling die Nintendo ooit uitbracht om de werking van de bijgeleverde Wii-controller te demonstreren. Maar gelukkig staat Takamaru daarin alleen. De andere getoonde spelletjes zijn namelijk veel substantiëler en hebben de potentie je avonden aan het spelen te houden. Dat geldt bijvoorbeeld voor The Legend of Zelda: Battle Quest, waarin je met vier spelers samenwerkend een flink aantal levels vol vijanden en omgevingspuzzels moet overwinnen. Wat spellen en omlijsting betreft kun je Nintendo Land beter met Wii Sports Resort dan Wii Play vergelijken.

3. Gezellige Nintendo-fratsen

Ben je geen Nintendo-fan dan kun je deze alinea overslaan en je afvragen waarom je eigenlijk aan de tekst bent begonnen. Ben je wel een Nintendo-fan? Kom in mijn armen! Nintendo Land is een droom die werkelijkheid wordt! Een pretparkachtig plein waarop de Mii-personages van tientallen gelijkgestemde spelers samenkomen om met elkaar te chatten! Stap op het treintje en vergaap je aan de trofeeën die je kunt kopen, zoals een Yoshi-pop of F-Zero-wagen. Wat doet dat vraagtekenblok daar? En zie ik nou het schip van Samus vliegen? Kom, niet langer gedraald, we lopen door een van de twaalf poortjes rondom het plein om zo’n gezellige Nintendo-attractie te beginnen! Naast de genoemde spelletjes, komen ook nog attracties van Metroid, Yoshi, Pikmin, F-Zero en Super Mario beschikbaar. En vergeet Donkey Kong’s Crash Course niet!

4. Donkey Kong's Crash Course

Donkey Kong’s Crash Course is de ultieme motion controlled tabletgame. Nee, dat kun je niet zeggen op basis van beelden of beschrijvingen, maar je voelt het meteen als je het speelt. Het komt er op neer dat je een fragiel wagentje met voorzichtige kantelingen van de GamePad door wilde hindernisbanen loodst. Iets te voorzichtig gekanteld, en je komt de helling niet op. Iets te hard en – Crash! – je wagentje breekt. Simpel, maar heerlijk ‘oervideogame-achtig’. En omdat je het tv-scherm er niet bij nodig hebt, kun je het lekker op je GamePad spelen terwijl huisgenoten Ik Hou van Holland kijken!

Beschouw je Nintendo Land niet om wat het níet is maar wel om wat het wél is, dan zie je een flink aantal spellen waar jij en je vrienden dikke lol mee gaan beleven. Voor mensen met een Nintendo-hart is dit sowieso verplichte kost.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord