Just Cause 3: Mech Land Assault - Preview 

Just Cause 3: Mech Land Assault - Preview 2016-06-01T09:36:30
Graddus was laatst op de koffie bij Square-Enix en de dubbele espresso extra sterk smaakte goed. Maar er werden ook spelletjes gespeeld! Daar mocht hij onder andere aan de slag met de nieuwste DLC voor Just Cause 3, Mech Land Assault genaamd.

BOEM! Na Sky Fortress is Mech Land Assault de tweede grote downloadable content-drop voor Just Cause 3 en net als in z'n voorganger draait het weer allemaal om nieuwe, dikke toys voor boys. Of girls natuurlijk. Anyway, Mechs dus, en die metalen monsters zijn me toch een partijtje bruut!

Just Cause 3: Mech Land Assault

De DLC speelt zich af op Lacrima, een oud gevangiseiland met een omtrek van 19 vierkante kilometer waar je rebellenvriendjes gevangen zijn genomen door de Black Hand. Aan jou de taak om ze te bevrijden met één van je twee moordmachines: de Bavarium Splitter Mech die compleet met een *joh* Bavarium Splitter komt en de Autocannon Mech waarop een, hoe raad je het, autocannon gemonteerd zit.

Met beide voertuigen kun je daarnaast dingen optillen via Gravity Pull, wat aanvoelt als de zwaartekrachtgun uit Half-Life. En ben je wat minder subtiel aangelegd? Dan zul je blij zijn om te horen dat de Mechs tevens met een dikke vuist zijn uitgerust waarmee je zelfs de grootste legerbasis gewoon in elkaar mept. Iets dat werkelijk nooit gaat vervelen.

Just Cause 3: Mech Land Assault

Jep, je kunt dus best wel een beetje chaos veroorzaken in Mech Land Assault. Het moment dat ik een uitkijktoren oppakte, het ding tegen een andere toren aangooide en het hele zooitje als een kaartenhuis in elkaar zakte, zal ik bijvoorbeeld niet snel vergeten. Ik heb me in tijden niet zo onoverwinnelijk gevoeld. Al is dat gek genoeg ook de grootste zwakte van deze DLC. Want mist het niet wat uitdaging? Is de balans nog wel ok? En wordt het niet een beetje teveel Saint's Row en te weinig Just Cause op deze manier? Eén van de devs verzekerde me in ieder geval dat Lacrima speciaal ontworpen is voor Mechs en je dus genoeg tegenstand tegenkomt, maar wat ik speelde, ging wel heel makkelijk allemaal. Ook had ik het cool gevonden als je à la Red Faction betonnen muren kapot kan beuken. Maar dat kan niet. Meh.

Just Cause 3: Mech Land Assault

Maar dan hoor je weer dat geluid wat je Mech maakt als-ie loopt en besef je je *BOEM BOEM BOEM* dat je in een fokking stalen mammoet zit. Toen ik iets later een andere journalist een helikopter uit de lucht zag beuken, wist ik genoeg: dit is leuk. De Mech Land Assault-DLC is vanaf 3 juni te downloaden voor season pass houders, als je de DLC apart koopt, moet je een week langer wachten.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord