Fifa 21 Ultimate Team preview – Samen uit, samen thuis 

Fifa 21 Ultimate Team preview – Samen uit, samen thuis 2020-08-10T18:59:06
Een tijdje terug konden we de gameplay van Fifa 21 al even lekker onder handen nemen, maar voor veel spelers draait Fifa maar om één ding: FUT. Gelukkig kon Lars ook gelijk even Fifa 21 Ultimate Team checken.

EA heeft dit jaar goed nieuws voor heel veel fans. Fifa 21 Ultimate Team is namelijk online in coöp te spelen. Voorheen kon dat alleen lokaal, maar juist online een potje kunnen FUT’en met een kameraad is volgens EA een van de meest gevraagde features. Dat hebben ze er dit keer dus eindelijk ingestopt.

Je kan samen met een maatje tegen de AI spelen, of tegen twee andere menselijke tegenstanders. En ben je nou nog niet helemaal zo lekker ingespeeld op elkaar, dan kun je via de Trainer-functie zien wat de ander op zijn of haar controller allemaal aan het doen is. Zo weet je op tijd welke kant een pass op gaat, zodat jij perfect kan afronden. Handig!

Fifa 21

Je eigen voetbaltempel

Daarnaast wil je in FUT natuurlijk lekker je eigen voetbalcluppie bouwen. Daar hoort een stadion bij. Want wat zou Feyenoord zijn zonder De Kuip? Ajax zonder de Johan Cruijff ArenA? SC Buitenboys zonder Sportpark Polderkwartier? Afijn, dat snapt EA ook en dus kun je nu je eigen stadion beheren. EA laat me zien hoe een eenvoudig stadionnetje met een paar bescheiden tribunes uit te bouwen is tot een Premier League-waardige voetbaltempel met glas, ledverlichting en de hele hoelahoep die moderne stadions tegenwoordig hebben.

Gewonnen prijzen kun je in je stadion tentoonstellen en je mag uiteraard weer van die enorme spandoeken, tifo’s, op de tribunes plaatsen. Die moeite is niet voor niets, want de opkomst van spelers wordt in Fifa 21 Ultimate Team uitgebreider in beeld gebracht. Je ziet spelers vanuit de tunnel het veld betreden, en de opstellingen worden in het stadion geprojecteerd, compleet met Chemistry – het is immers FUT.

Niks ‘Shhhh’

Als de bal eenmaal rolt, wil EA spelers juist méér tijd op de grasmat laten doorbrengen, zonder nodeloze onderbrekingen. Dat doet ze mede om ‘giftig gedrag’ van sommige spelers in te perken. Je kent het wel: scoort je tegenstander een goedkoop aftrapgoaltje, gaat ‘ie uitgebreid staan juichen alsof ‘ie de Champions League heeft gewonnen en alle herhalingen terugkijken. Dat is verleden tijd, want er wordt nog maar maximaal één herhaling vertoond en de juichtijd wordt ingekort.

De meest provocerende vieringen zijn zelfs uit de nieuwe jaargang verwijderd, zoals het ‘shhh’-vingertje voor de mond. Tja, dat is misschien ook weer wat overdreven, maar al die sullige dansjes mogen van mij inderdaad wel wat minder aandacht krijgen. Geen gelul, gewoon voetballen!

fifa 21

Gewoon lekker beginnen

Verder staat of valt FUT natuurlijk bij hoe belonend het blijft op de lange termijn, terwijl EA de modus ook toegankelijk wil houden voor casual spelers. Ze schuiven dit jaar daarom weer een beetje met het aantal spelers en wedstijden in FUT Champions en Division Rivals, maar zoeken op dit moment duidelijk nog naar de gulden middenweg.

Verder zijn er meer evenementen om te spelen, meer items om je team mee aan te passen, en nieuwe Meaningful Moments, die inhaken op wat er op de echte velden gebeurt. Ook belooft EA nieuwe FUT Icons, waaronder Philip Lahm en Xavi. Of er ook weer een paar Nederlandse legendes tussen zitten, kon ik nog niet achterhalen.

Wees trouwens niet bang dat je al je FUT-progressie kwijtraakt als je straks een fonkelnieuwe PlayStation 5 of Xbox Series X in huis haalt, want je Ultimate Team gaat gewoon gezellig mee naar de volgende generatie consoles. Je kan dus gewoon in oktober al met Fifa 21 beginnen op de PlayStation 4 of Xbox One, en dan rond de feestdagen zonder extra kosten of gedoe verder ballen op je next-gen speelgoed. Als dat niet ultiem is, weten we het ook niet meer.

Fifa 21 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De releasedatum voor PlayStation 5 en Xbox Series X is nog onbekend.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord