FIFA 19 - Preview part 2: Battle Royale-modus

FIFA 19 - Preview part 2: Battle Royale-modus? 2018-08-13T15:01:56
Deel één van Graddus' FIFA 19 preview gelezen? Zo niet, snel doen. Dan ben je helemaal bij voor dit tweede deel dat over de nieuwe 'House Rules' (met een Battle Royale-mode?) en veranderingen in Ultimate Team gaat!

Het blijft vreemd, zo'n in tweeën gehakte preview. Alsof EA het feit dat men een voetbalgame maakt iets te letterlijk neemt door het embargo dan ook maar over twee helften te verdelen...

Maar goed. Gras erover; uiteindelijk gaat het erom of de game een beetje tof is. Vorige keer las je over hoe FIFA 19 de Champions League-licentie heeft en wat er anders is op gameplaygebied. Gemist? Check het hier. Vandaag vertel ik alles over de revolutionaire nieuwe House Rules, alsook de vernieuwingen in Ultimate Team. Boem!

Fifa 19   

Zonder scheidsrechter

Laat ik beginnen met die mysterieuze House Rules. Wat zijn dat nou precies? Eigenlijk is het simpel: het zijn rare, nieuwe regels waarmee je wedstrijden pimpt. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je alleen met kopballen mag scoren. Of - hilarisch - zonder scheidsrechter speelt. Mijn persoonlijke favoriet is de Survival Mode; hierin verlies je elke keer dat je scoort één random speler. Het is een soort knipoog naar de Battle Royale-hype die ervoor zorgt dat potjes tot de laatste seconde spannend blijven. Zo speelde ik met PSG tegen Juventus, was ik blij omdat ik de 1-0 maakte maar vervolgens poeslink toen ik zag dat Neymar het veld moest verlaten! 

De luchtige, arcade-achtige feel van de House Rules doet denken aan de goede oude tijd met eigenwijze footies als Red Card Soccer. En hoewel niet alles even goed werkt (alleen scoren van buiten de zestien is echt een snooze-fest), vind ik dat EA een pluim verdient. De huisregels zijn best een gewaagde toevoeging voor een bedrijf wat volgens velen puur op safe speelt en op geld uit is. EA heeft voor een keer echt naar de community geluisterd, lijkt het. 

Fifa 19   

Cheape goals

Buiten dat het fris voelt, zorgen de House Rules er tevens voor dat je eindelijk die ene vriend die altijd dezelfde, cheape goals maakt kunt counteren. Scoort-ie bijvoorbeeld alleen met geplaatste afstandsschoten? Stel dan in dat dat niet meer kan. Helaas zijn de House Rules alleen in de Kick-Off modus speelbaar, maar hé: als dit een succes wordt, verwacht ik dat EA ze volgend jaar ook gewoon in Career en Ultimate Team implementeert!

Over die laatste mode gesproken: ook die heeft een aantal nieuwe elementen. Het belangrijkste is dat je in FIFA 19 niet meer standaard in divisie 10 begint, maar eerst een paar testwedstrijden speelt. Aan de hand hiervan wordt je niveau bepaald. Presteer je dus een beetje goed in die oefenpotjes, kan het zomaar zijn dat je direct in D1 belandt! Ik vind het een slimme toevoeging omdat de grind naar een divisie van jouw niveau in voorgaande FIFA's best tergend was. 

Ook zit er een uitgebreide tutorial in Ultimate Team, Champions Channel genaamd. Hierop staan diepgaande video's waarin de beste spelers hun skills tonen, compleet met welke knop ze indrukken en op welk moment etc. Tuurlijk, een *kuch* pro als ik heeft het niet nodig, maar ik kan me voorstellen dat wanneer dit je eerste FIFA is de Champions Channel erg handig is.

Fifa 19   

Nieuwe moves

Wat FIFA 19 nog meer voor nieuwe moves heeft? Uuuhm, Alex Hunter is terug! In FIFA 17 zagen we het talent voor het eerst, vorig jaar werd hij een gearriveerde voetballer en FIFA 19 breidt een eind aan de Hunter-trilogie. Wat ditmaal zijn doel is? Het winnen van de Champions League natuurlijk!

Ook zit er weer een zooitje nieuwe icons in de game. In willekeurige volgorde: Rivaldo, Lampard, Eusebio, Seedorf, Raúl, Makélélé, Gerrard, Klose, Cannavaro en – whoop whoop – Johan ‘nr. 14’ Cruijff! 

Over de zogenaamde 'Pack Odds', oftewel de kans welke spelers er in Ultimate Team-pakketjes zitten, wilde EA jammer genoeg nog geen mededelingen doen. Wel gaf men aan dat wanneer je een loan player uit een pack haalt je niet langer per sé die speler moet nemen, maar dat je nu keuze hebt uit 4 of 5 vergelijkbare voetballers. Het lijkt me een mooie eerste stap naar een 'eerlijker' kansmodel waarbij je niet voor de 173e keer Daley Blind door je strot geduwd krijgt...

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord