Dragon Quest Builders - Preview 

Dragon Quest Builders - Preview 2016-06-01T15:15:59
Graddus was laatst op de koffie bij Square-Enix en de dubbele espresso extra sterk smaakte goed. Maar er werden ook spelletjes gespeeld! Zo kon hij onder andere aan de slag met het verrassend leuke Dragon Quest Builders.

En toen toverde Square Enix ineens een verrassing uit de hoge hoed: Dragon Quest Builders voor PS4 en Vita! Alhoewel, verrassing... De game verscheen een aantal maanden geleden al in Japan en bovendien is het constructiegenre - lees: Minecraft - nog altijd megapopulair. Wanneer je dus ook maar een béétje cynisch bent (en dat ben ik), zou je kunnen zeggen dat Dragon Quest Builders een ordinaire Minecraft-kloon is. Zelfs het lettertype in het menuscherm oogt hetzelfde!

Dragon Quest Builders

 

Maar goed, onbevooroordeeld ben ik ook, dus was ik benieuwd wat Square Enix mij voor lekkers bij mijn dubbele espresso zou voorschotelen. Het Dragon Quest-universum heb ik immers altijd interessant gevonden, en wanneer we de verkoopaantallen erbij pakken blijk ik niet de enige.

Het meest verfrissende aan Dragon Quest Builders is dat de game een verhaal kent. Het draait namelijk allemaal om de doortrapte Dragon Lord, oftwel Master of Masters, King of Kings, die de wereld van Alefgard in puin heeft gelegd. Aan jou de nobele taak deze weer in z'n oude glorie te herstellen. Eén en ander werkt volgens hetzelfde principe als Minecraft: resources gatheren en vervolgens shit bouwen. Denk aan betere wapens, beter gereedschap, complete constructies maar bijvoorbeeld ook healing items. Daarnaast heb je met het opbouwen van Alefgard dus ook echt een duidelijk doel voor ogen. Toch iets wat Minecraft nog wel eens mist.

Dragon Quest Builders

 

Qua stijl oogt Builders als een volwaardige Dragon Quest-game, maar dan volledig opgesplitst in Minecraft-blokken. In de wereld lopen vijanden rond - ja, ook de iconische blauwe slijmpies - waartegen je in real-time kunt vechten. En heb je al het gespuis uitgeroeid? Door je Banner of Hope te plaatsen, claim je stapje voor stapje gebieden terug. Het is zelfs mogelijk om nieuwe bewoners aan te trekken of, naar goed RPG-gebruik, aan je party toe te voegen. Cool. De vele opties maken deze game tot een intrigerende mix van sandbox, constructie en actie-RPG.

Ik speelde alleen het begingebied en dat is groot, maar niet gigantisch. Het wordt namelijk aan alle kanten omringd door water. Maar op het moment dat je een boot kunt bouwen ben je vast in een mum van tijd op de andere eilanden, stel ik me zo voor.

Dragon Quest Builders

 

Grootste vraag blijft natuurlijk of Dragon Quest Builders het in zich heeft om Minecraft-fans te laten overstappen; iets dat vooral afhangt van de mate waarin je creatieve vrijheid hebt om de meest bizarre shit te bouwen. In ieder geval is het duidelijk dat Dragon Quest Builders een bijzonder soort charme met zich meebrengt, die door de rijke lore (en hmmm, de muziek) stiekem toch meer lijkt dan een simpele Minecraft-kloon... Al blijft dat lettertype verdacht. De game verschijnt ergens in oktober in Europa.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord