Diablo III: Reaper of Souls - Preview 

Diablo III: Reaper of Souls - Preview 2013-08-22T14:11:09
Diablo III Reaper of Souls werd afgelopen week op de Gamescom aangekondigd. Ward zat in de zaal en zijn Diablo-hart kwam spontaan weer tot leven. Dit zou wel eens precies dat kunnen zijn dat hij nodig om hem met zijn oude liefde te herenigen.

Ik heb in totaal zo’n 300 uur in Diablo III gestoken, maar was allang afgehaakt voordat het hele paragon systeem geïntroduceerd werd. De invloed van het auction house op de loot drops was niet te genieten en laat dat nu net zijn waar Diablo voor mij om draait.

De expansion Reaper of Souls belooft hier echt iets aan te gaan doen en brengt daarnaast een flinke sloot aan nieuwe en interessante content met zich mee.

Dit zou voor mij daarom wel eens de reden kunnen worden dat ik Diablo III weer op ga pakken en ik zal uitleggen waarom.

Reaper of Souls Diablo 3

The Crusader

Een van mijn favoriete classes in Diablo II was de paladin en ik was dan ook blij om te horen dat de nieuwe class in Reaper of Souls hier erg op lijkt.

De Crusader is een aftakking van de lijn der paladins. Hij is een human tank met een huge ass schild. Hij kan dus aardig wat klappen vangen, de vijanden bij zijn teammaten vandaan houden met crowd control en speelt als een mid-range melee class.

Een van zijn vetste skills vond ik Falling Sword. Hiermee schiet de Crusader de lucht in om vervolgens een paar meter verder op zijn vijanden neer te storten als een artilleriekogel.

Hij haalt zijn schade uit strenght maar ook zijn armor in tegenstelling tot de Barbarian die dit uit strengt haalt. Zijn schild is ook een wapen.

Reaper of Souls Diablo 3

Level 70 en Paragon 2.0

Reaper of Souls krijgt een nieuwe act en dat betekent ook dat de level cap omhoog gaat naar 70. Je kan dus weer tien levels extra verdienen en dat doe je in een donker Westmarch waar de straten soms letterlijk bezaaid liggen met lijken. Deze expansion is grimmig en zo hoort het ook.

Ook het paragon systeem, waar ik dus nog een keer kennis mee moet gaan maken, is vernieuwd. Dit is nu account breed geworden, wat zoveel betekent als dat de paragon-punten die je verdient straks niet meer per se besteed hoeven te worden aan die specifieke held waarmee je ze hebt verdient, maar dat je zelf kan bepalen aan welke held je ze uitgeeft.

Ook is het paragon level nu onbeperkt geworden en je kunt dus nu oneindig levelen en zo beter genieten van de end game. Ik vraag me echter wel af wat dit doet met de balans van de game.

Reaper of Souls Diablo 3

Malthael: Angel of Death

Zoals gezegd komt er dus een nieuwe act en deze draait om de aardengel Mathael die na spoorloos verdwenen te zijn plots terugkeert als de Angel of Death.

Hij wil het eeuwige conflict tussen de engelen en demonen voor eens en voor altijd beslechten. Dat betekent dat alle demonen dood moeten en daarmee ook de mensen, de nephalem. Dit zijn immers kruisingen van engelen en demonen.

De jacht op de mensheid is in Reaper of Souls dan ook geopend en het is aan jou de taak om Malthael tegen te houden.

Ik vond het zelf wel grappig, dat ik deze hoofdrolspeler een jaar geleden al had voorspeld in een blog. Zo diep zat ik dus in Diablo III.

Reaper of Souls Diablo 3

Verbeterde Loot drops

Het streven met Reaper of Souls is om je eigen drops relevanter te maken. Zelfs relevanter dan dat wat je in de auction house kunt vinden. Daarover zeg ik: Amen!

Mijn grootste kritiekpunt op Diablo III was namelijk dat je eigen drops waardeloos waren en je wel gedwongen werd om de auction house te gebruiken. Dit was ook voor mij de reden om een jaar geleden af te haken.

In Reaper of Souls krijg je minder en betekenisvollere drops. Dit houdt onder andere in dat er nu een smart drop system is dat bijvoorbeeld bij de drop van een rare item een kans geeft dat het item zich aanpast aan jouw class. Daarnaast vallen er vaker legendaries, die echt build changing moeten worden en die allemaal tot het maximum level van 70 meeschalen, dat geldt trouwens ook voor de oude. 

Reaper of Souls Diablo 3

Nieuwe artisan: Mystic

Naast de Jeweler en de Blacksmith komt er met de komst van Reaper of Souls een derde artisan: de Mystic. Deze heeft een skill genaamd Transmogrify waarmee je level 70 item het uiterlijk kan geven van bijvoorbeeld level 1 items en hiermee kun je dus veel beter bepalen hoe je er uitziet.

De Mystic kan echter ook enchanten en daar word ik echt blij van. Dit houdt namelijk in dat je een affix (een attribuut) van je items kan re-rollen. Dus ongewenste eigenschappen kun je op die manier gewoon vervangen tot je het ideale item hebt waar je naar op zoek bent.

Reaper of Souls Diablo 3

Nieuwe End Game

Naast de loot drops was er ook veel kritiek op het ontbreken van een leuke end game in Diablo III. Ook hier wordt iets aan gedaan in de vorm van challenge modes genaamd Loot Runs en Nephalem Trials.

Loot Runs houden in dat je in een random area met telkens verschillende samenstellingen van vijanden zo’n 15 minuten gaat knokken voor dikke loot.

Wat Nephalem Trials precies zijn heeft Blizzard nog niet bekend gemaakt en ik verwacht hier meer over te horen op de Blizzcon of ik heb iets gemist hier. Misschien horen we dan ook eindelijk wanneer deze expansion uit moet komen en of hij ook naar de consoles komt.

Vooralsnog zet ik in op het voorjaar van 2014. Toevalligerwijs rond de tijd dat Diablo III ook naar de PlayStation 4 komt.

Reaper of Souls Diablo 3

Verwachting

Reaper of Souls heeft mijn interesse in Diablo III doen ontwaken uit een diepe winterslaap. Dit is wat de game nodig had. Niet alleen nieuwe content, maar ook een beter end game en betere loot. Ik kan niet wachten tot ik dit uitgebreid kan spelen. Maar eerst de consoleversie.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord