BioShock 

BioShock 2013-08-20T15:30:08
Het juweeltje BioShock komt er dan eindelijk aan voor de PS3. Jeroen neemt een duik in de wondere wereld van Rapture. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, als je jezelf een beetje gamer noemt moet je op zijn minst BioShock gespeeld hebben. Laat ik dan ook maar meteen toegeven dat ik dat niet gedaan heb. Tijdgebrek en het bericht dat de game ook naar de PlayStation 3 (daar speel ik nu eenmaal wat meer op) kwam heeft mij doen besluiten om de game even te laten liggen. Ik stapte dus als een redelijke n00b in de game.
Het juweeltje BioShock komt er dan eindelijk aan voor de PS3. Jeroen neemt een duik in de wondere wereld van Rapture.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, als je jezelf een beetje gamer noemt moet je op zijn minst BioShock gespeeld hebben. Laat ik dan ook maar meteen toegeven dat ik dat niet gedaan heb. Tijdgebrek en het bericht dat de game ook naar de PlayStation 3 (daar speel ik nu eenmaal wat meer op) kwam heeft mij doen besluiten om de game even te laten liggen. Ik stapte dus als een redelijke n00b in de game.

Niet veel anders
Voor iedereen die de 360 versie gespeeld heeft, kan ik vertellen dat er weinig tot geen verschil zit tussen de 360 en PS3 versie. Ja, sommige textures zijn net even wat kleurrijker en de game krijgt Trophy support, wat overigens niets meer is dan dezelfde 360 Achievements. Verder kun je in de toekomst extra exclusieve downloadable content verwachten. Wat de PS3 versie overigens wel heeft en de 360 versie niet, is de Ć¼bermoeilijke Survivor mode.
In de modus wordt het leven in Rapture je bijzonder moeilijk gemaakt. De A.I. van de tegenstanders is aanzienlijk opgeschroefd en jouw wapens doen net even wat minder schade dan je zou willen. Kortom een typische mode voor de echte fans.

Achterhaald?
Het enige probleem is misschien dat de game, nu een jaar oud, wat gedateerd aanvoelt. Zeker als je kijkt naar de graphics. Eigenlijk moet je daar doorheen kijken. BioShock is namelijk een beleving het is meeslepend. Het is een meesterwerk en dat mag je zoals gezegd als gamer niet missen.
Check overigens PU 179 voor de review.

Verwachting
Het mag dan een jaar oud zijn, maar de ervaring is ongeƫvenaard. Het is aan Steven om volgende maand een definitief oordeel te vellen.

+ fantastische sfeer
+ de wereld van Rapture is ontzettend goed neergezet
+ een beetje laf, maar Trophy support is natuurlijk ook een tof iets.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord