10 redenen waarom Star Wars: Battlefront gruwelijk wordt 

10 redenen waarom Star Wars: Battlefront gruwelijk wordt 2015-10-08T16:42:15
Star Wars: Battlefront wordt… en ik zeg het nog een keer… GEEN BATTLEFIELD SPIN-OFF! Wat dan wel? De ultieme Star Wars game voor de mainstream gamer en de Star Wars geek. Wat niet perse hetzelfde is maar eventueel toevallig wel hetzelfde kan zijn. Was getekend, Jan – Lightsaber – Meijroos.

Onder mainstream-gamer versta ik niet je moeder die op haar telefoon Wordfeud of Candy Crush speelt, maar die gamer die  slechts 3, 4 hooguit 5 keer per jaar een game koopt. Sommige gamers kopen 2 a 3 games per jaar: de nieuwe Call of Duty bijvoorbeeld, de nieuwe FIFA- en misschien nog een exclusieve blockbuster voor hun console; een Halo of een Uncharted. Dat wil niet zeggen dat het geen goede (lees: vaardige) gamers zijn, het heeft meer met tijd te maken. Ze hebben een jong gezin, een drukke baan of beide. Voor die doelgroep is Star Wars: Battlefront een prima game. Laagdrempelig. Spectaculair. Snel. Mooi. En als ze opgegroeid zijn met de originele trilogie - Episode IV, V en VI voor de onwetenden - biedt DICE' nieuwe shooter een feest van herkenning.

star wars battlefront

De Star Wars-fan die de dagen telt tot het 16 december is - voor de onwetenden; de dag dat Episode VII The Force Awakens bij ons in de bioscopen draait - zal helemaal hard gaan op SW: Battlefront. Wie wil er nu niet vanuit een AT-AT op planeet Hoth aanstormende rebellen beschieten? Of als Vader, Luke of Boba Fett (!) je laten gelden op het slagveld? Of gewoon genieten van een perfecte headshot waarbij de Stormtroopers, blasters en TIE-Fighters exact zo klinken als je wilt en weet dat ze klinken? Precies.

De content van de beta die nu live is heb ik een paar weken geleden al kunnen spelen bij DICE. En dat was een feestje. De game kent een eenvoudig levelsysteem zoals dat al jaren in zwang is bij shooters, maar veel overzichtelijker en versimpeld. Hoe hoger je rank, hoe meer wapens je kunt kiezen en hoe uitgebreider de keuze uit secundaire wapens/gadgets. Bij die laatste moet je denken aan een turret, een paar krachtige granaten of airstrikes die je in kunt roepen. Maar dat is in wezen bekende kost. Wat veel leuker en belangrijker is, is gewoon de gameplay. Die staat als een huis en zal je adrenaline doen pompen totdat het uit iedere porie spuit. Daarom 10 redenen waarom je straks Star Wars: Battlefront moet gaan spelen.

Star Wars Battlefront

1) Dude, het is Star Wars. Je kunt de vetste battles uit Episode IV, V en VI naspelen. Wat wil je nog meer?

2) Speel de Walker Assault op planeet Hoth en je bent verkocht. Met 40 actieve spelers zorgt deze mode voor aangename chaos op een intergalactische schaal. Als je dit niet leuk vindt, ben je echt rijp voor het gesticht.

3) De game ziet er echt gruwelijk uit. Vooral op PC, maar ook op de consoles zijn de details zwaar indrukwekkend. Alles oogt, klinkt en beweegt precies zoals het moet doen.

4) De game maakt gebruikt van power-ups en dat werkt als een tiet. Hierdoor hebben ook de wat mindere goden op het slagveld kans om opeens een heel dik wapen te bemachtigen. Dat kan een tijdelijk shield, een turret of een dikke rocket-launcher betreffen, of, nog veel leuker, rondlopen in een AT-ST, of in een TIE-Figher over het slagveld scheren om vanuit de lucht dood en verderf te zaaien.

5) Tatataa tatataa tatataaaa! Tatatataa taatataatataaataaataaa ! (insert Darth Vader theme)

Star Wars Battlefront

6) Helemaal speciaal wordt als je als Luke Skywalker of Darth Vader mag spelen. En ja, dit is ook een power-up die voor iedereen voor het grijpen ligt. Heerlijk om met je lightsaber en Force Powers paniek te zaaien onder de rest van de gewone spelers. De eerste keer als Vader een Force Choke op een spartelende Rebel uitvoeren is niets minder dan magisch.

7) Dropzone is een 8 tegen 8 mode en erg verslavend. Het idee is: er worden Pods gedropt op wisselende locaties op de planeet Sullust. Wie het eerst bij de Pod is (Rebels vs Stormtroopers) claimt de Pod en gaat in de verdediging, waarbij de aanvallende partij dat ongedaan maakt. Als je de Pod lang genoeg verdedigt hebt, dropt er weer ergens anders op de map een nieuwe Pod en begint het schietfestijn weer van voor af en aan.

8) De derde mode is een singleplayer/co-op mode: survival. Hier moet je alleen of samen met een maat waves van vijanden zien te overleven.  De Survival Missie die ik mocht spelen, was op Tatooine en gooide gradueel vijanden voor mijn voeten. Eerst Stormtroopers, daarna zwaarder bepantserde varianten, daarna snipers en een AT-ST en zelfs Imperial Jumptroopers. Heerlijk om die gasten op de korrel te nemen, en al rokend, afgeschoten door de lucht te zien vliegen, om uiteindelijk tegen een rotswand zien exploderen. Opnieuw prima vermaak.

9) I love the sound of lightsabers in the morning

10) Star Wars: Battlefront heeft iets luchtigs, het straalt een en al plezier uit en het nodigt iedereen uit om mee te doen. Begrijp me niet verkeerd, Call of Duty en Battlefield gaan veel en veel dieper in hun spelmodi maar zijn de laatste jaren zo serieus en zo hardcore dat ik soms met weemoed terugdenk aan de tijd dat je even snel een Quake III: Arena of Unreal Tournament spelletje opstartte en even een uurtje collega’s of vrienden lachend voor hun broek schoot. Dat gevoel roept Star Wars: Battlefront ook op.

Star Wars Battlefront

REACTIES (94) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord