Zelfmoordscène uit Fortnite verwijderd 

Zelfmoordscène uit Fortnite verwijderd 2019-04-10T12:19:57
In The Block, een gedeelte van de Fortnite Battle Royale-map waar creatieve bouwwerken uit Fortnite Creative Mode gepresenteerd worden, stond vanaf 2 april een mooi gemaakt spookhuis. Deze werd snel weer vervangen door een oude creatie vanwege een in het huis aanwezige zelfmoordscène.

Als je erg creatief bent in de Creative Mode van Fortnite, en je stuurt hiervan een bewijs op naar Epic Games, kan het zo zijn dat jouw mooie bouwwerk in The Block terecht komt. The Block is een innitiatief dat bestaat vanaf eind vorig jaar en is heeft als doel om de creativiteit van de spelers van Fortnite's Creative Mode aan de spelers van Fortnite Battle Royale te laten zien. Vanaf 2 april was het de beurt aan een mysterieuze villa genaamd Mysterious Manor, een leegstaand en overgroeid huis, maar dit bouwwerk stond er maar voor een korte tijd. Al snel vonden spelers weer een oude inzending genaamd Tropical Treetops, en dit om een nogal opvallende reden; volgens spelers was de Mysterious Mansion een plek waar zelfmoord gepleegd was.

Nu moeten wij wel zeggen dat een een plek zoals deze, met een geknapt touw en een omgevalle stoel, makkelijk geïnterpreteerd kan worden als een plek waar iemand zichzelf heeft opgehangen. Vanuit meerdere spelers klonk dan ook hetzelfde verhaal en een video van de speler die het huis zelf gemaakt heeft laat ook zien dat er in Creative Mode ook echt een personage hangt.

                  

De speler, genaamd FuryLeaks, geeft aan dat het allemaal een misverstand is geweest. Hij wilde het huis voor laten komen alsof het gesloopt was door een van de aardbevingen en wilde hij eigenlijk de stoel aan het touw laten bungelen. Hij had het personage daar gehangen als een grap voor de video. Epic Games vond het allemaal niet zo grappig; stilletjes verwijderden ze het bouwwerk en vervingen ze het dus met het vorige bouwwerk. In een statement liet Epic Games weten dat ze het Mysterious Manor weg hebben gehaald omdat de speler de regels omtrent Creative Mode en The Block, die letterlijk 'lief zijn tegen elkaar en geen gemene dingen doen' inhouden, gebroken heeft met de scène. Fortnite, blijkbaar heb je best wel wat edgy mensen op je servers rondlopen!

Over zwarte humor en edgy 'grappen' gesproken, iemand dacht ook dat het een goed idee was om het moordwapen dat gebruikt werd bij de aanslag in Christchurch na te maken als een CSGO-skin. Hier lees je daar meer over.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord