Zaak tegen driftende Xbox-controllers wordt buiten rechtszaal opgelost 

Zaak tegen *driftende* Xbox-controllers wordt buiten *rechtszaal* opgelost 2021-04-19T15:41:13
Microsoft wordt, net als Nintendo en Sony, aangeklaagd om driftende controllers. Helaas voor de aanklagers gebeurt dat door juridisch geneuzel niet in de gebruikelijke rechtszaal, maar via particuliere rechtspraak.

Microsoft lost een aanklacht omtrent driftende controllers buiten de rechtszaal op. Dat bevestigt advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSKD&D).

In april vorig jaar spande CSKD&D een rechtszaak aan omdat Microsoft een grote hoeveelheid (snel) defecte Xbox One-controllers zou verkopen. Volgens het bedrijf gaat het om een fout in de potentiometer, een spanningsdeler in de stick van de controller die bewegingen registreert. Dat zou driftende controllers opleveren: situaties waarbij input wordt geregistreerd die er niet is.

In plaats van een reguliere rechtszaak wordt de zaak opgelost via arbitrage, particuliere rechtspraak. Daarbij doet een derde onafhankelijke partij een uitspraak waar beide partijen mee akkoord moeten gaan.

Tegen platform The Loadout zegt Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith dat het waarschijnlijk 'einde oefening' is. Toch hoopt het bedrijf schadevergoedingen voor haar cliënten te kunnen ontvangen.

Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith heeft vergelijkbare zaken met Nintendo en Sony lopen, waarvan de eerste ook buiten de rechtszaal wordt opgelost.

In het geval van Sony gaan consumenten automatisch akkoord met het oplossen van conflicten via arbitrage, tenzij ze binnen dertig dagen na aanschaf van hun console aangeven dat niet te willen. Het bedrijf biedt daarvoor een invulformulier.

Xbox

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord