YouTuber The Completionist moet 2,5 jaar aan video's verwijderen 

YouTuber The Completionist moet 2,5 jaar aan video's verwijderen 2017-08-04T07:21:32
YouTuber Jirard Khalil, beter bekend als The Completionist, gaat 2,5 jaar aan video’s verwijderen. Dit doet hij omdat zijn oude partner, Greg Wilmot, eist dat alles wat met hem te maken heeft van het kanaal verwijderd wordt.

Jirard en Greg zijn het YouTube-kanaal ThatOneVideoGamer begonnen in januari van 2012. Het format van de video’s is dat Jirard een game 100% uitspeelt en het vervolgens reviewt. Greg deed voornamelijk de voice-overs en de montage. In sommige video’s was hij ook in beeld, voor bijvoorbeeld sketches. Begin 2015 verliet Greg het kanaal voor onbekende redenen. Het enige wat publiekelijk is gezegd is dat ze het niet eens waren over 'zakelijke dingen'.

Nu, 2.5 jaar later, eist Greg dat alle video’s waar hij iets mee te maken had verwijderd worden. Als dit niet gebeurt gaat hij  juridische stappen ondernemen. Dit zei Jirard in een video die hij gisteren geüpload heeft. Na aanleiding van de email, heeft hij aangekondigd dat op 1 september alle video’s die met Greg te maken hebben verwijderd worden. Dit zijn 120 Completionist-afleveringen en een paar andere video's. Hij moedigt zijn fans aan om alles te downloaden als ze het niet kwijt willen raken, maar ze mogen het niet uploaden op YouTube, tenzij het verwerkt wordt in een compilatie. Als je een video wel in zijn geheel uploadt, zal Jirard je rapporteren en ervoor zorgen dat de video verwijderd wordt.

The Completionist heeft aangekondigd dat hij alle video’s helemaal opnieuw gaat maken. Hij gaat elke game opnieuw uitspelen en dit livestreamen om het te bewijzen. Daarna maakt hij er een nieuwe review van. Hij belooft dat het niet ten koste zal gaan van het schema wat ze momenteel aanhouden. Hij gaat dit ernaast doen. Dit betekent dat hij voorlopig 6 Completionist video’s per maand gaat produceren in plaats van 4.

Greg heeft op Twitter de email gedeeld om aan te tonen dat het niet als een aanval bedoeld was. Hij heeft expres 2.5 jaar gewacht met deze eis, omdat hij wist dat als hij dit meteen had gedaan, Jirard failliet was gegaan.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord