Xbox One ontwikkeling verliep niet gehaast’ 

‘Xbox One ontwikkeling verliep niet gehaast’ 2013-09-03T14:51:50
Aldus Major Nelson, director Programming van Xbox Live en allround stijlicoon. Volgens Nelson stond het ontwikkelen van de Xbox One niet onder tijdsdruk.

Op een thread van Reddit ging Nelson in op een aantal vragen van de gebruikers. Een van die vragen was of het maken van de Xbox One een haastklus is geworden doordat Microsoft de PlayStation 4 van Sony wilde evenaren. Alle veranderingen zijn redelijk vroeg voor de lancering van de Xbox One aangekondigd, en moeten dus ook snel geïmplementeerd worden. Hierdoor komt het, volgens enkele gebruikers op Reddit, over alsof de Xbox One gerushed is. Nelson reageerde hierop met:

“The Xbox One program has been in development for years, so calling it ‘Rushed’ is incorrect. Did we have a few challenges between May and August? Sure. But we are working on our own schedule – not anyone else’s.”

Xbox One

Helaas gaat Nelson niet in op de kwestie dat heel veel grote veranderingen het schema wel beïnvloed kunnen hebben. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het een haastklus is geworden, maar het achterblijven op de PS4 launch zou Microsoft zeker punten kosten. Het uitstel in 13 landen, problemen rondom de voice recognition en het uitblijven van een launch date maakt het vertrouwen er bij veel gamers niet groter op.

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord