Xbox Live wordt toegepast op iOS, Android en Nintendo Switch 

Xbox Live wordt toegepast op iOS, Android en Nintendo Switch 2019-02-04T15:14:55
Microsoft maakt zich klaar om een software development kit (SDK) uit te brengen die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars van iOS-, Android- en Nintendo Switch-games om Xbox Live erin te implementeren. (Ja, dat lees je goed.) Dit zal worden aangekondigd in een sessie op de Game Developer Conference komende maand.

Cross-platforming wordt steeds groter. Microsoft gaat hier binnenkort nog een schepje bovenop doen door Xbox Live mogelijk te maken voor iOS, Android en Nintendo Switch. Ze zullen dit komende maand onthullen op de Game Developer Conference in San Francisco. Het bedrijf zal een zogenoemde software development kit uitbrengen, die het mogelijk maakt om Xbox Live-services in nieuwe games te implementeren. Op dit moment is dit alleen mogelijk voor door Microsoft ontwikkelde games, wat best logisch is natuurlijk.
In de omschrijving van de sessie zegt GDC;

 Xbox Live is expanding from 400 million gaming devices and a reach to over 68 million active players to over 2 billion devices with the release of our new cross-platform XDK.

Deze ontwikkeling lijkt te passen in Microsofts strategie om verder te kijken dan PC en Xbox. Zo kondigde het bedrijf eerder dit jaar ook al een game streaming service aan.

Best leuk, dat crossplay, maar wel als je ervoor kan kiezen. Hier lees je hoe Sea of Thieves dit binnenkort gaat aanpakken. Wist je dat de next-gen Xbox misschien een stream-console wordt? Hier lees je meer.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord