Duitsland speelt Wolfenstein: Youngblood ook gewoon met Nazi's 

Duitsland speelt Wolfenstein: Youngblood ook gewoon met Nazi's 2019-06-27T15:42:04
Wolfenstein: Youngblood is de eerste Wolfenstein-game die ongecensureerd in de Duitse winkels zal verschijnen. Dit betekent dat ook in Duitsland de gamers alle Nazi-gerelateerde beeldspraak te zien zullen krijgen. Dit werd bevestigd door Bethesda op hun Duitse forum.

Wanneer Wolfenstein: Youngblood op 26 juli verschijnt, zal de game gewoon ongecensureerd te verkrijgen zijn in Duitsland. Dit is de eerste keer, aangezien de ontwikkelaars het spel tot nu altijd voor de Duitse markt moesten aanpassen. Zo’n versie speciaal voor Duitse gamers waren ze ook voor Youngblood aan het maken, want het verbod op het gebruik van Nazisymbolen is pas op 10 augustus 2018 opgeheven. Deze versie van het spel was al in ontwikkeling en zal alsnog in Duitsland verkrijgbaar zijn.

In de vorige Wolfenstein games werd bijvoorbeeld Hitlers naam veranderd en zijn snor verwijderd. Swastika’s werden vervangen door een ander symbool en dialoogopties waren anders. Voordat in augustus van het vorige jaar het verbod werd opgeheven was hier regelmatig controversie over in Duitsland. Naast de Wolfenstein games liepen de ontwikkelaars van South Park: The Stick of Truth ook tegen problemen aan. Zij besloten de niet-toegestane content te verbergen met zwarte blokjes.

Hoewel Duitsland vooral let op Nazi-gerelateerde beeldspraak, zijn er ook veel landen waar censuur in games veel vaker voorkomt. Landen zoals Australië, China en Brazilië houden de game industrie scherp in de gaten. Gelukkig kan alles hier in Nederland, behalve lootboxes. Wij haten lootboxes.

Check dit artikel om meer te weten te komen over het verhaal van Wolfenstein: Youngblood. Hier kan je lezen wat voor microtransacties er in het spel zullen komen. Ja, wij vinden het ook raar dat er microtransacties is het spel zitten.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord