Walmart haalt videogame-displays uit de winkels na schietpartijen 

Walmart haalt videogame-displays uit de winkels na schietpartijen 2019-08-09T11:36:12
Nadat vorige week schietpartijen in twee verschillende Walmart-winkels in de VS plaatsvonden, heeft Walmart besloten om videogame-displays van gewelddadige games tijdelijk uit de winkels te halen. Wapens zijn echter nog wel toegestaan, want die zijn lang niet zo gevaarlijk als plaatjes van videogames, toch?

Vorige week werden er in twee verschillende Walmart-winkels in de VS mensen neergeschoten, waaronder in El Paso. Uit respect voor de nabestaanden heeft Walmart besloten om alle videogame-displays met gewelddadige content uit hun winkels te halen. Dit werd via een memo met de winkels gedeeld, en het duurde niet lang voordat deze memo’s overal op Twitter en Reddit te vinden waren. Walmart-woordvoerder Tara House heeft het bericht inmiddels bevestigd:

We’ve taken this action out of respect for the incidents of the past week, and this action does not reflect a long-term change in our video game assortment.

Walmart grijpt dus in door tijdelijk geen displays te tonen die mensen wellicht op ideeën brengen, maar het is verder geen verandering van het beleid van de winkelketen. 

Het verwijderen van echte wapens uit de winkels wordt niet overwogen en dus blijft Walmart nog steeds een van de grootste verkopers van geweren en pistolen in de hele wereld. Dit terwijl Amerikanen steeds minder jagen en er helemaal niet zoveel winst meer gemaakt wordt op wapens. Maar goed, verandering is moeilijk, helemaal voor zo'n enorme franchise, en het politieke klimaat is er momenteel ook niet helemaal geschikt voor in de USA. Medewerkers van Walmart vragen de laatste tijd toch steeds vaker om een verandering in de regel, en wie kan het ze kwalijk nemen na de recente gebeurtenissen?

Walmart is niet de enige die videogames betrekt bij de gebeurtenissen van afgelopen week. Trump vindt dat videogames aangepakt moeten worden, zoals je in deze Nachtwacht kan lezen.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord