Gokcommissie Verenigd Koninkrijk vindt lootboxes nog steeds geen gokken 

Gokcommissie Verenigd Koninkrijk vindt lootboxes nog steeds geen gokken 2019-07-24T11:36:13
Nadat een Britse minister een aantal weken geleden al liet weten dat ze lootboxes niet als een vorm van gokken ziet, heeft de gokcommissie van het Verenigd Koninkrijk een soortgelijke mening gedeeld.

Volgens de gokcommissie van het Verenigd Koninkrijk zijn lootboxes geen vorm van gokken. Dit omdat er geen officiële manier is om te weten wat in de lootboxes zit die je koopt, en er dus geen geldwaarde aan gehecht kan worden. Een prijs kan alleen onder gokken vallen wanneer het direct om geld gaat, of wanneer er een geldwaarde aan zit verbonden. De Britse minister Margot James deelde enkele weken geleden al een soortgelijke mening.

Neil McCarthur, de algemeen directeur van de gokcommissie, gaf wel toe dat er ‘serieuze zorgen’ zijn rondom kinderen die games spelen waar lootboxes of soortgelijke elementen in zitten, maar dat het dus niet onder gokken kan vallen door de huidige wetten die in actie zijn.

There are other examples of things that look and feel like gambling that legislation tells you are not - some prize competitions but because they have free play or free entry they are not gambling... but they are a lot like a lottery.

Lootboxes CSGO

Er zijn echter wel onbevoegde third party websites die in-game content kopen en verkopen of ervoor zorgen dat ze gebruikt kunnen worden als in-game currency. Brand Enright, een andere directeur van de gokcommissie, geeft aan dat EA een constante strijd voert tegen deze onbevoegde secundaire markt. Deze markten staan aanpassingen aan lootboxes wel toe, maar aangezien ze niet officieel gesanctioneerd zijn, vallen ze niet onder de definitie van gokken.

Enright zegt dat de gokcommissie de gameindustrie in zijn geheel heeft gevraagd om het gebruik van third-party markten te verminderen, omdat het niet hun taak is om dit voor ze te doen. 'We think Valve in the US should do more,' zegt Enright, omdat ze vinden dat Counter-Strike: Global Offensive de grootste boosdoener is wat gokken op third-party websites betreft.

Het is een verhaal dat ongetwijfeld vervolgd wordt. Meer weten over lootboxes? Check deze feature van Karim.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord