Valve gaat weer games maken 

Valve gaat weer games maken 2018-03-09T15:52:22
Het is bijna niet te geloven, maar Gabe Newell heeft aangegeven dat ze naast Artifact nog andere games gaan maken. We hebben een aantal jaren droog moeten staan, maar het wachten is eindelijk bijna voorbij.

Tijdens een presentatie in Valves kantoor in Bellevue Washington om de aankomende kaartgame Artifact te adverteren heeft Gabe Newell veel gesproken over de staat van het bedrijf. En gelukkig heeft hij laten weten dat Valve eindelijk weer aan de slag gaat om games te maken.

Valve

De laatste jaren heeft Valve zich voornamelijk op Steam en hardware (Steam VR, Vive headsets en Steamlink) gefocust. Newell legt uit dat dit een investering voor de toekomst is geweest en dat ze zich nu weer kunnen focussen op het maken van spellen:

Artifact is the first of several games that are going to be coming from us. So that's sort of good news. Hooray! Valve's going to start shipping games again.

Een andere reden waarom Valve deze keuze had gemaakt is omdat ze bang waren dat PC meer op mobile ging lijken. Hier waren ze bang voor omdat Microsoft en Mark Zuckerberg (bedenker van Facebook) aan hadden gegeven deze kant op te gaan. Valves projecten van de laatste jaren zijn dus bedoeld om dat idee tegen te gaan.

You can see that Microsoft was like, wow, how can we make Windows more like that? Or Zuckerberg is saying, 'well I tried to compete in the phones, I got my ass kicked, so I'm going to create this new thing, VR, which will allow me to recreate the kind of closed, high margin ecosystem that Apple's done.' And that really started to worry us, because we thought that the strength of the PC is about its openness … So we started to make some investments to offset that.

Steamlink

Valve is wel blij met alle hardware die ze nu in handen hebben. Newell vertelt dat hij echter best jaloers is op Nintendo, met name Miyamoto. Miyamoto kan namelijk altijd goed nadenken over het ontwerp en de functionaliteit van een controller en weet ook precies wat hun apparatuur aan kan wanneer hij een nieuwe game bedenkt. Dit is een vrijheid die Valve in het verleden niet had, maar Newell denkt dat dit in de toekomst anders zal zijn.

Gabe Newell heeft naast al dit gepraat over Valve ook kort gesproken over het overweldigende succes van PUBG. Hij laat weten dat de succesvolle Battle Royale-game op nummer drie staat voor meest lucratieve Steam-game ooit. Welke games op de tweede en eerste plek staan laat Newell niet weten, maar we durven wel te gokken dat het Dota 2 en CS:GO zijn.

PUBG

We weten nu nog steeds niet of Valve met nieuwe franchises aan de slag gaat of sequels gaat maken. Misschien, heel misschien is Half Life 3 toch nog niet helemaal dood? We denken het wel, maar we kunnen altijd blijven dromen. We kijken in ieder geval uit naar wat Valve allemaal voor ons in petto heeft.

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord