Valve draait verbod op Steam-games met seksuele content terug 

Valve draait verbod op Steam-games met seksuele content terug 2018-05-22T15:25:46
Valve biedt haar excuses aan vanwege berichten die vorige week zijn verstuurd aan ontwikkelaars over het verbieden van hun games op Steam door seksuele content.

Vorige week had Valve een aantal ontwikkelaars aangesproken over de seksuele content in hun Steam game en ze gewaarschuwd dat, als ze de game niet aan zouden passen, hun game van Steam zou worden gehaald. Het leek erop dat Valve hun regels over blootheid en seksuele content aan had gescherpt en dit het gevolg was, maar nu lijkt Valve de keutel weer in te trekken en heeft haar excuses aangeboden aan de ontwikkelaars die de waarschuwing hadden gekregen. 

PC Gamer meldde vorige week dat onder andere de makers van Mutiny!!HuniePop en Tropical Liquor een waarschuwing kregen en hun game moesten aanpassen, 'want anders...' Echter, diezelfde ontwikkelaars hebben inmiddels een officiële e-mail in hun inbox waarin Valve haar excuses aanbiedt voor de verwarring die hun eerste aankondiging veroorzaakt had en dat ze die als niet verstuurd moesten beschouwen. Zij kregen te horen dat de games inmiddels nog een keertje worden bekeken en dat de waarschuwing voorbarig was. 

Saillant is dat The National Center on Sexual Exploitation de aanvankelijke actie van Valve op hun website claimt als een overwinning, aangezien ze al twee jaar strijden tegen seksuele exploitatie in Steam-games. De toekomst zal uitwijzen of deze games hun games aan moeten passen en Valve een hardere lijn trekt (want die schijnt nu nogal willekeurig te zijn), of dat het gewoon dikke prima is en de liefhebbers nog kunnen blijven genieten van blote lichaamsdelen in hun Steam-games.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord