Valve-baas Gabe Newell weet het al: 'Liever Xbox Series X dan PlayStation 5' 

Valve-baas Gabe Newell weet het al: 'Liever Xbox Series X dan PlayStation 5' 2020-07-29T12:02:55
Wij gamers hebben een moeilijke keus te maken aan het einde van het jaar: wordt het een Xbox Series X of een PlayStation 5? Of blijf je bij je Switch? Of hou je lekker je geld op je spaarrekening? Nou ja, keuzes genoeg dus, maar Valve-baas Gabe Newell is er wel uit: het wordt een Xbox.
De mede-oprichter van Valve verbleef in Nieuw-Zeeland toen de coronacrisis uitbrak. Hij besloot om samen met wat vrienden de crisis uit te zingen in dat land. Als bedankje helpt hij nu om een gratis concert te organiseren in Nieuw-Zeeland. Ter promotie verschijnt hij in verschillende tv-programma's.

De presentatoren van het Nieuw-Zeelandse programma The Project vragen hem naar zijn voorkeur voor de volgende generatie consoles. Newell hoeft daar niet lang over na te denken: "De Xbox." Hij heeft daar verder weinig uitleg bij: "Omdat het zo is."

Wel geeft Newell aan dat zijn mening er wellicht niet veel toe doet. "Ik heb geen belang in die race. Wij ontwikkelen vooral voor pc's. Maar tussen die twee zou ik zeker een Xbox kiezen."

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord