UvA-onderzoek: 'Gamen maakt je slimmer

UvA-onderzoek: 'Gamen maakt je slimmer' 2019-04-08T09:52:54
Volgens een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam moet het negatieve beeld van gamen bijgesteld worden. Het onderzoek geeft aan dat gamen je intelligenter maakt!

Good news, everyone! Volgens een rapport van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht maakt gamen je intelligenter. Het uitgevoerde onderzoek, dat moest uitwijzen of gamen invloed heeft op je zogenoemde fluïde intelligentie, blijkt dit te bevestigen. Fluïde intelligentie heb je nodig voor vaardigheden die vandaag de dag erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld probleemoplossend denken, flexibiliteit en communiceren. Gamen zorgt volgens het onderzoek voor een versnelde ontwikkeling van deze vorm van intelligentie.

In het onderzoek probeerde de onderzoekers uit te vinden of mensen met een hoge fluïde intelligentie meer gamen of dat gamen juist zorgt voor een verhoogde fluïde intelligentie. Een echt ‘wat was er eerder, de kip of het ei’-verhaal dus. Maar liefst 934 kinderen tussen de 3 en de 7 jaar werden vier jaar gevolgd en geobserveerd en daaruit bleek optie twee correct te zijn. De onderzoekers denken dat dit nieuwe inzicht bijvoorbeeld kan helpen in het onderwijs. Zo kan gamen helpen met het makkelijk herhaald oefenen van dingen die een leerling nog niet snapt.

In het onderzoek werd gekeken naar alle soorten games, van puzzels tot bordspellen en videogames. Als jij je dus afvraagt of je wel tot 4 uur ’s nachts achter je PC moet zitten om eindelijk die laatste eindbaas in Sekiro: Shadows Die Twice te verslaan, hier heb je je antwoord!

Wil jij nu direct je fluïde intelligentie trainen met een paar goede puzzelgames? Check hier PeterKoelewijns lijst met de beste puzzelgames voor de Nintendo Switch. Leuk, dat onderzoek, maar Marvin wist eerder al dat gamen je veel slimmer maakt. Lees hier wat zijn onderzoek daarvoor was.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord