Umbrella Corps ongekend onpopulair op Steam 

Umbrella Corps ongekend onpopulair op Steam 2016-06-27T13:41:08
Umbrella Corps is niet de hit waar Capcom op hoopte. De game is sinds 21 juni uit, maar heeft op zijn hoogtepunt slechts 419 spelers tegelijk online gehad. Het gemiddelde aantal spelers dat nu tegelijk online is, ligt alweer onder de honderd en daarmee valt de game buiten de top 1000 games op Steam.

Toen Resident Evil: Operation Raccoon City een shooter werd in plaats van een survival horror-game, waren veel mensen teleurgesteld. Operation Raccoon City deed het niet eens heel slecht, maar wordt toch gezien als een faal in de serie. Het was zelfs zo erg dat ontwikkelaar Slant Six Games hun deuren moesten sluiten.

Umbrella Corps

Ondanks dat Resident Evil 7 weer een survival horror-game gaat worden, heeft Capcom niet opgegeven op het shooter-concept en brachten zij vorige week de multiplayershooter Umbrella Corps uit. Om aan te geven hoe belangrijk de game is, heeft Capcom benadrukt dat Umbrella Corps canon is en dus tot het verhaal van Resident Evil behoort. 

Ondanks dat Capcom de shooter belangrijk wil doen lijken, is hij tot nu toe een flop. Gemiddeld zijn er nu, een week na release, zo'n 67 spelers tegelijkertijd online en op het hoogtepunt waren dat er 419. Niet erg indrukwekkend dus. Het dieptepunt was 37 spelers die samen het spelletje speelden. Met deze lage aantallen is de game buiten de top 1000 Steam-games gevallen, zoals we kunnen zien op de statistiekensite Githyp.

Umbrella Corps

Umbrella Corps is sinds 21 juni uit en is een shooter die zich afspeelt in het Resident Evil-universum. De game is niet alleen onpopulair, ook de gamers die het spel wel hebben gekocht zijn er negatief over. Op moment van schrijven heeft Umbrella Corps een rating van 26% op Steam.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord